Ubistvo dvanaestogodišnjaka

Novi svjedok ne može na duši da nosi ubistvo dječaka

  • 03.11.2018. 15:04

Tužilac Miroslav Janjić predložio je da na suđenju Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli za ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, pred Sudom BiH bude saslušan Mustafa Tučić koji je s njim, kako je rekao, kontaktirao jer “kao vjernik ne može da nosi na duši ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka” i želi da iznese činjenice o tome.

"Ja sam vjernik, dva puta sam išao na hadž i ne mogu da nosim taj haram" citirao je Janjić u petak Tučićeve riječi na statusnoj konferenciji.

Janjić je rekao da Tučić tvrdi da je optuženu Elfetu Veseli viđao u uniformi i da je u Bajrićima postojao diverzantski vod koji je vodio optuženi Halilović.

Janjić je predložio da budu izvedena još tri nova svjedoka - Fahrudin Demirović, Mirzet Hamzić, autor knjige “Zvornik od izbora do Dejtona” i Šemsudin Salihović, autor knjige “Nikad ne zaboravi Cersku”.

"Ti svjedoci treba da iznesu najvažnije činjenice koje se odnose na iskaze svjedoka odbrane i pobiju ih. Ovi svjedoci nisu bili poznati Tužilaštvu u vrijeme podizanja optužnice i nijedan nam nije bio dostupan. Svjedok Mustafa Tučić javio se Tužilaštvu u završnoj fazi postupka. Sam je kontaktirao sa Tužilaštvom  i traži da iznese podatke o ubistvu dječaka Slobodana Stojanovića" rekao je Janjić.

Тагови: