SIPA

Novo hapšenje sarajevskih političara: Odbornik završio s lisicama na rukama

  • Извор: Кликс
  • 25.05.2023. 10:22

U akciji SIPA jutros je uhapšen Elvis Hodžić, opštinski odbornik u Novom Gradu. On je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Kako "Klix.ba" javlja sedam osoba je na meti pravosudnih i policijskih organa, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Među njima su i advokati i notari.

Više osoba je osumnjičeno u velikoj akciji SIPA koja se od jutros sprovodi na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Pala, a među njima su advokati, notari i jedan odbornik u Opštinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal", "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, "Nedozvoljena trgovina", "Krivotvorenje isprave", "Prevara", "Porezna utaja", "Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", "Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", "Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela" i "Pranje novca" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.


Na meti SIPA i MUP-a Srpske advokati, notari i odbornik

Na meti SIPA i MUP-a Srpske advokati, notari i odbornik

Podsjećamo, prethodnih dana bilo je više akcija u kojima su uhapšeni sarajevski političari.

Aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka (SDA) uhapšen je prije dva dana zbog sumnje u zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio gradonačelnik Sarajeva (2016. - 2020.)

Prethodno je u akciji policije uhapšen i Senaid Memić, bivši načelnik Opštine Ilidža.

Тагови: