PU Gradiška

Vikendom obezbijediti više mjesta za taksiste kod kafića

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2023. 13:49

Ispred većih ugostiteljskih objekata u Gradišci vikendom uveče treba obezbijediti mjesta za taksiste kako mladi ne bi sjedali za volan ukoliko su konzumirali alkohol, zaključeno je na današnjem okruglom stolu o sprečavanju ove štetne pojave.

Zaključeno je i da policija i inspekcijske službe pojačaju kontrole ugostiteljskih objakata, ali i da sami ugostitelji prevetivno djeluju i još jednom upoznaju svoje radnike da je zakonom zabranjeno točiti alkohol maloljetnicima i licima u vidno alkoholisanom stanju.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Slobodan Torbica rekao je da je ovo prvi okrugli sto koji je ova uprava organizovala s ciljem buđenja svijesti kod građana da pod uticajem alkohola ne učestvuju u sobraćaju i da će sa istim ciljem u narednom periodu biti organizovano više panel-diskusija.

Torbica je izrazio nadu da će svi apeli uroditi plodom i da će biti spriječene tragične poljedice koje nastaju prilikom vožnje pod uticajem alkohola.

"Svjedoci smo da smo tokom proteklog mjeseca na području Gradiške u saobraćajnim nesrećama izgubili tri mlada života", izjavio je Torbica novinarima.

Šef Odsjeka za inspekcije u Gradskoj upravi Gradiška Brankica Brkić rekla je da će u neradnom periodu gradski inspektori i komunalna policija u saradnji sa policijom sigurno pojačati kontrole u ugostiteljskim objektima u večernjim časovima, sa posebnim akcentom na točenje alkohola maloljetnicima i licima u vidno alkoholisanom satnju.

Predstavnik gradiških ugostitelja u Udruženju "Horeka" Vladan Šurlan rekao je da se ta organizacija i ranije bavila ovim pitanjima u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, kako bi uticali na svijest radnika u ugostiteljstvu da se mora poštovati zakon kada je riječ o zabrani točenja alkohola određenim licima.

Taksista Zoran Nikić naveo je da i dalje malo građana u večernjim časovima traži taksi prevoz, te izrazio nadu da će uz obezbijeđeno mjesto kod većih ugostiteljskih objekata za taksi sigurno biti i više posla, a samim tim i bezbjednost saobraćaja biće podignuta na viši nivo.

Nikić je naveo da je cijena taksi prevoza u Gradišci 2,2 KM za start vožnje i 1,7 KM po kilometru, što je, kako kaže, sigurno jeftinije od kazne za vožnju pod uticajem alkohola.

On smatra da bi korištenje taksi prevoza sigurno smanjilo broj saobraćajnih nezgoda sa tregičnim posljedicama, kojima je uzrok vožnja pod uticajem alkohola.

Okruglom stolu, koji je organizovala Policijska uprava Gradiška, prisustvovali su predstavnici Centra za socijalni rad Gradiška, Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave, Centra za mentalno zadravlje gradiškog Doma zadravlja, te predstavnici ugostitelja i taksista. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм