Приједорчанин ухапшен

Објављен снимак напада на возача аутобуса код Бањалуке

  • Извор: Агенције
  • 07.10.2023. 19:18

Приједорчанин М.Т. (49) ухапшен је синоћ након што је изазвао праву драму у аутобусу који је саобраћао на релацији Бањалука - Приједор када је, током вожње, напао путника, а потом и возача покушавајући да му отме волан!

Како сазнаје АТВ драма се одиграла јуче око 19 часова у Мишином Хану. М.Т. је у једном тренутку чак покушао да сједне на мјесто возача и преузме контролу над аутобусом, у којем се налазило више путника, међу којима је било и дјеце.

Очевици причају да је то изазвало велики страх код путника, будући да се аутобус кретао, а до тежих посљедица није дошло захваљујући прибраности возача.

"Човјек је напао возача и покушавао му отети волан. То је изазвало љуљање аутобуса, а нападач је чак пријетио да ће употријебити нож. Возач је остао прибран, нагло је закочио и зауставио аутобус. Након тога реаговали су и остали путници и тог мушкарца су избацили из аутобуса, те све пријавили полицији", причају очевици.


Израел узвратио ударац: Уништена чувена зграда

Израел узвратио ударац: Уништена чувена зграда "Палестина"

Додају да је полиција брзо стигла на мјесто догађаја и М.Т. је у року од 20 минута ухапшен. Полицајци су га пронашли у кући, недалеко од мјеста гдје је аутобус заустављен. Међутим, ни ту није био крај драми, будући да је М.Т. почео да галами на полицајце, након чега је ухапшен.

У ПУ Бањалука наводе да је цијели случај пријављен у ПС Поткозарје у 19.10 часова.

"У пријави је наведено да је непознати мушкарац физички напао путника у аутобусу, који је задобио тјелесне повреде. Вријеђао је и остале путнике, а потом је покушао сјести на мјесто возача и преузети контролу над воланом. Аутобус је након тога заустављен, а мушкарац је избачен из аутобуса", наводе у ПУ Бањалука.

Додају да је осумњичени убрзо пронађен и ухапшен.

"Слободе је лишен М.Т. из Приједора због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру - туча и физички напад, те ометања службених лица у вршењу јавних функција. Приликом хапшења М.Т. је одбио да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. О цијелом случају обавијештено је Одјељење за прекршаје Основног суда у Бањалуци", наводе у ПУ Бањалука.

На лицу мјеста полиција је узела изјаве од очевидаца, а због цијеле драме аутобус је каснио с доласком у Приједор. На крају по путнике је дошао замјенски аутобус, који их је превезао у Приједор.


Ухапшен осумњичени за паљење аутомобила полицајца

Ухапшен осумњичени за паљење аутомобила полицајца

Према Закону о јавном реду и миру М.Т. за почињене прекршаје пријети новчана казна од 400 до 1.200 КМ, односно 500 КМ до 1.500 КМ или казна до 60 дана затвора.

Бањалучки медији објавили су снимак напада.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!