Navodno otkriven motiv napada

Objavljena fotografija neposredno nakon napada u Trogiru

  • Извор: Агенције
  • 29.06.2023. 18:13

Danas oko 12:15 u Trogiru je iz vatrenog oružja u glavu i vrat upucan muškarac.

Vozilom hitne pomoći odvezen je u splitsku bolnicu. Život mu je bio ugrožen, ali iz bolnice kažu kako je u ovom trenutku stabilno.

Specijalna policija traga za počiniocem i provodi kriminalističko istraživanje. Identitet osumnjičenog je poznat i sve raspoložive snage usmjerene su na potragu.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o bivšem policajcu Branku Mamiću koji je već privođen radi porodičnog nasilja i nesuglasica sa suprugom.

Penzionisani policajac bio nepravosnažno osuđen na dvije i po godine zatvora za sedam krivičnih djela na štetu supruge i djece.


Opsadno stanje u Trogiru, muškarac upucan u glavu

Opsadno stanje u Trogiru, muškarac upucan u glavu

Od toga je u zatvor trebalo da ide 10 mjeseci, dok mu je ostatak kazne od godinu i osam mjeseci bio uslovan s rokom provjere od pet godina.

Pritvor mu je zamijenjen mjerama zabrana te mu je propisan i psihosocijalni tretman.

Prema pisanju "Dalmatinskog portala", bivši policajac je osuđen jer je divljao po kući pred suprugom i petoro djece uvjeren da ga žena vara sa komšijom. Na suprugu je fizički nasrnuo, držao pištolj i prijetio da će ih ubiti. Ispalio je hitac u zid.

Pojavila se fotografija snimljena neposredno nakon zločina

Na društvenim mrežama dijeli se fotografija snimljena neposredno nakon ranjavanja muškarca.

Na njoj se vidi kako dvojica muškaraca priskaču u pomoć ranjenom, dok je u pozadini vidljiv muškarac na motoru koji se udaljava, ali ne mora isključivo značiti da se radi o napadaču. Fotografiju je objavio i "Dalmatinski portal".

Otkriven motiv?

Mamić je početkom maja izašao iz zatvora nakon što je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog čak sedam krivičnih djela na štetu petoro djece i supruge koju je krivio za bračnu nevjeru sa komšijom za koga se sada po Trogiru priča da je bio meta napada, piše "Dalmatinski portal".

Upravo je ta sumnja u prevaru supruge, prema tvrdnjama pojedinih hrvatskih medija, motiv današnjeg napada.

@dalmatinskiportal TRENUCI UŽASA U TROGIRU Fotografija snimljena neposredno nakon što je bivši policajac mecima iz pištolja ranio muškaraca u glavu i vrat #crnakronika #policija #pokusajubojstva #trogir #dalmatinskiportal ♬ original sound - Dalmatinski portal

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина