Београд

Одгођено суђење Мики Алексићу

  • Извор: Блиц
  • 20.02.2024. 12:08

Суђење самозваном професору глуме, Мирославу Мики Алексићу, данас је требало да се настави пред Вишим судом у Београду, међутим, оно је отказано због Алексићевог здравственог стања.

Мирослав Алексић на данашње рочиште није дошао.

Његов бранилац, адвокат Зоран Јаковљевић, рекао је на суђењу да Алексић није могао да дође на рочиште због здравствених проблема јер је, како је Јаковљевић рекао, Алексић имао двије, три интервенције од којих је посљедња била 12. јануара.

Јаковљевић је затим приложио извјештај љекара.

Такође, бранилац Алексића није рекао од чега Алексић болује, већ је касније рекао да конзулијум треба да му одреди онколошку терапију у зависности од стања срца.

Због тога, адвокат Јаковљевић је тражио да се одложи и наредно рочиште које је планирано за 20. март, те предложио да сљедећи термин буде у мају.

Одмах су реаговали тужиоци.

Они су се успротивили да се претрес одложи до маја, објаснивши да се на извјештају љекара не види када су се интервенције догодиле.

Тужилац је затим тражио да се уради медицинско вјештачење Алексића како би се утврдило Алексићево психичко и физичко стање, рекавши да се само на односу вјештачења може утврдити његово стање у случају да Алексић покушава да одуговлачи поступак.

Адвокат Јаковљевић је одбио оптужбе за одуговлачење поступка, рекавши да су се “редовно одазивали на позиве” и да “немају ништа против медицинског вјештачења”.

За данас је било планирано да свједочи оштећена дјевојка Јефимија В.

Јефимија је претпосљедња дјевојка која ће сведочити на овом суђењу. Послије ње, остаје Ива Илинчић, пише Блиц.

Суђење које је било заказано за децембар је отказано јер је Мирослав Мика Алексић био оперисан и није био довољно доброг здравља да може да прати претрес.

Он се налазио на кућном опоравку, а чекају га још двије операције.

Његов бранилац је на суђењу у октобру, када је свједочила оштећена Милена Радуловић, тражио да убудуће у судници буде љекар.

Међутим, на питање судије, Алексић је рекао да може да прати претрес.

Посљедња од оштећених дјевојака која је свједочила јесте Милена Радуловић.

Она је изнијела да ју је самозвани учитељ глуме силовао, а потом је своје свједочење завршила одговарајући на питања која јој је постављао оптужени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм