Суђење Мики Алексићу

Језиво свједочење Милене Радуловић: Мика ме тукао шакама!

  • Извор: Телеграф
  • 19.09.2023. 15:27

Суђење власнику драмског студија "Ствар срца" Мирославу Алексићу настављено је данас у Палати правде, а свjедочила је оштећена Милена Радуловић, која је покренула лавину пријава Алексића за силовања и полна узнемиравања.

У суд је стигла у друштву Огњена Јанковића, фронтмена групе Београдски синдикат, што је уједно њихово прво појављивање у јавности као емотивног пара.

Суђење опет пролази у препирци између судије и адвоката Зорана Јаковљевића.

Бранилац Мирослава Алексића Зоран Јаковиљевића добио је опомену због непоштовања суда, с обзиром на то да је се вријеме говорио упоредо са судијом, револтиран због тога што му је питање одбијено.

До препирке је дошло јер је Милена Радуловић исправила Јаковљевића и рекла да прије кривичне пријаве није разговарала са адвокатима, већ са једним адвокатом, Гораном Ђурашиновићем, а да сматра да је оцу Иве Илинчић који је адвокат, није причала у том својству, већ да је он био присутан као отац.

Јаковљевићу је запријећено удаљењем из предмета.

Одређена је пауза 15 минута, након чега је суђење настављено.

Милена одговарала на питања

Оштећена Милена Радуловић рекла је да остаје при исказу датом у тужилаштву, те га није износила поново.

Алексићев бранилац тражио је да она пред судом понови исказ јер "суд није био присутан када је давала исказ" и додао да је Миленин исказ кључан за откривање истине.

- Противим се приједлогу, бранилац то није тражио за остале оштећене. Оштећена је имала детаљно вишесатно испитивање у тужилаштву, суд има списе предмета. Бранилац одуговлачи поступак - рекла је тужилац, на шта је Јаковљевић одговорио да су њему многа питања одбијена "тако да свједокиња дефинитивно није детаљно испитана".

Јаковљевић је поставио више питања и томе чиме се Милена Радуловић бави и да ли је описала сценарије, на шта је она рекла да је глумица и да сценарије није писала. На питање да ли је икада написан сценарио "Учитељ", одговорила је да је у питању медијски спин.

Милена Радуловић рекла је пред судом да је више пута жељела да разговара са Алексићем, али да то на крају није урадила.

- Хтјела сам да разговарам с њим у периоду док се радње нису догађале, кад је ситуација ван тога да ће да ме нападне. Хтјела сам да питам зашто то ради и да кажем да ме остави на миру, али нисам то рекла. Радње су се догађале до краја јуна. Нисам питала ништа о томе, нити сам рекла, уколико се не рачуна то што сам му док је све то радио говорила да престане - објаснила је.

Додала је да су од њеног одласка из драмског студија више пута били у истој просторији и да је он био на сваком њеном испиту на факултету јер јој је његова супруга предавала.

- У тим ситуацијама сам гледала да их избјегнем, нисам жељела да разговарам са њим - додала је Радуловић.

Објаснила је да је и двије-три године раније покушала да исприча шта јој се догодило.

- Ј. В. ми је рекла шта јој је Алексић радио и знала сам да има још пет дјевојака. Тада нисам знала да ћу да поднесем кривичну пријаву, то је било у децембру. Поднијела сам је када смо Ива и ја рекле својим родитељима шта се догодило, а онда смо се сви заједно нашли јер је Ивин отац правник - рекла је Радуловић.

Она је испричала да је, када су се све дјевојке које су касније пријавиле Алексића окупиле, она рекла да не може више да ћути.

- Нисам могла више да поднесем да се ја осјећам кривом, а да он наставља у све већем замаху. Циљ је био да не почне друго полугодиште у школи глуме. Сматрала сам да ће да нападне три од шест дјевојака које су ишле на припреме - рекла је.

Радуловић је испричала да силовање није раније пријавила, између исталог, јер га се плашила и јер је показивао да има моћ и како може да манипулише тиме шта је вјежба, а шта не па ју је, како тврди, једном приликом пред групом полазника школе истукао. Испричала је да ју је шамарао, тукао шакама, да је ударила главом у ормар, када је схватила да све то није вјежба.

Она је, подсјећања ради, преходно испричала да је више пута жељела да каже Алексићу да престане са тим непримјереним радњама.

„Жељела сам више пута да му кажем. Желела сам више пута док се не догађају те радње, постојали су часови када није било напада да му кажем да ме пусти на миру, да ми каже зашто то ради“, рекла је глумица на данашњем рочишту. Одговарајући на питања истакла је да му касније није рекла, али је описала како је изгледало када се затекне у истој просторији с њим.

„Kасније, када сам била принуђена да будем у истом простору с њим, само сам жељела да се склоним, побјегнем, нисам жељела да имам икакву комуникацију с њим“, рекла је она.

На питање браниоца Јаковљевића због чега стално говори у множини када прича о пријави, Радуловић је одговорила да су све исти дан отишле да пријаве.

- Отишле смо заједно, зато говорим ко. Било нам је лакше да све исти дан прођемо кроз то, али смо имале разговоре у различитим терминима - рекла је.

Kако је рекла, претпоставила је да ће Алексић да нападне још три дјевојке јер је знала да је "он то чинио многим дјевојкама, не само овим које су пријавиле".

На питање да ли је А. Б, за коју је рекла да је старија од њих и да ју је Алексић такође злостављао, звала да буде свједок са њене стране и гдје су сједеле кад јој је то рекла, глумица је одговорила да "ниједну од дјевојака није звала да улествује или рекла да не учествује јер је сматрала да је то њихов избор".

- Знате ли колико ми имамо свједока који говоре супротно у односу на оно што сте ви рекли? - питао је Јаковљевић, а потом почео да описује гдје су се нашле Милена Радуловић и А. Б, због чега му је судија угасио миркофон.

О школи глуме

Након паузе која је направљена због споменуте свађе и изречене опомене адвокату, Јаковљевић је наставио са постављањем питања.

- Не можемо да предочимо шта је оштећена малопре рекла јер је тонско снимање, али чини ми се да је рекча да су одлучиле да пријаве јер је знала да ће све да се настави. Како је знала шта ће Мика да ради и у односу на кога? - питао је Јаковљевић, а Радуловић је одговорила "у односу на Ј. В. која је у зом моменту била члан школе".

Упитана да ли је то била школа, глумица је одгпворила да је у питању била школа глуме, а Јаковљевић је потом питао да ли је она регистрована као школа у Министарству просвјете.

- То не знам, али била је школа. Мика је то звао школа живота. Осим тога, бавио се педагошким радом. Ја сам Мики увијек персирала, као и наставницима и професорима у основној или средњој школи. Звала сам га по имену јер су га сви, кад сам ја дошла, звали Мика и Биља. Радили смо домаће, имали смо правила понашања и облачења, као и шест правила групе. Он је био предавач - рекла је Радуловић.

Одбио да одговара на питања

На једном од претходних рочишта, које је било још једно у низу одложених, али овог пута није било у питању Алексићево лоше здравствено стање, већ то што је власник школе глуме одбио да одговара на питања пуномоћника оштећене Милене Радуловић Југослава Тинтора.

- Нећу да одговарам на његова питања, он је 72 пута давао изјаве за медије о овом случају и тиме га из суднице премјестио у јавност - објаснио је Алексић.

Тинтор му је на то рекао "да се запита да ли је икада био учитељ глуме".

На прошлом рочишту Алексић је, по савјету браниоца Зорана Јаковљевића који је ушао у сукоб са судијом због одбијања питања и рекао да ће да бојкотује процес, одбио да поставља питања једној од оштећених.

Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексулано злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Ухапшен је 16. јануара и до 10. септембра 2021. године је био у притвору, који му је тада замијењен кућним притвором уз електронски надзор. Kућни притвор му је укинут 10. марта 2022. године и од тада се брани са слободе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!