Smederevo

Određen pritvor osumnjičenom da je prijetio smrću sinu i ženi

  • Извор: Танјуг
  • 26.05.2023. 20:35

Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, sud je odredio do 30 dana M.M. (67) zbog sumnje da je pretio smrću svom sinu i supruzi.

Pritvor je osumnjičenom za krivično djelo nasilje u porodici određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično djelo kojim prijeti, saopštilo je to tužilaštvo.

Osumnjičeni se tereti da je u dva navrata svojoj supruzi i sinu uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo.

Sumnja se da je najpre u porodičnoj kući, prilikom verbalne rasprave zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, rekao da će ubiti i njih i sebe.

Zatim je nazvao i ponovio prijetnje u telefonskom razgovoru sa dežurnom službom nakon što je sam pozvao službeni broj Policijske uprave Smederevo 192, prijavljujući oštećene da ga verbalno maltretiraju.

Tužilaštvo je najpre osumnjičenom odredilo zadržavanje, a potom je, s obzirom da je utvrđeno da su porodični odnosi očigledno ozbiljno poremećeni, kao i s obzirom na više puta upućene prijetnje oštećenima, što sve predstavlja osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično djelo kojim prijeti, predloženo i određivanje pritvora."


Тагови: