Окружни суд Добој

Одређен притвор унуку осумњиченом за убиство баке у Модричи

Окружни суд у Добоју одредио је једномјесечни притвору Алмиру Хасанбашићу (18) из Модриче, осумњиченом за убиство своје баке Менсуре Хасанбашић (69), коју је звјерски избо ножем.

Како је потврђено за АТВ притвор је одређен на приједлог Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Злочин се догодио 22. октобра ове године у Менсуриној кући у улици Цара Лазара у Модричи. Према досадашњим резултатима истраге мотив убиства је користољубље, јер је унук наводно од баке тражио новац, али га није добио.

Хасанбашић признао убиство баке, мотив користољубље

Хасанбашић признао убиство баке, мотив користољубље

Након убиства Алмир је покушао да сакрије трагове злочина па је у веш машини опрао јакну и патике. Правећи се да не зна шта се догодило, позвао је двојицу пријатеља и с њима поново отишао до бакине куће. Након што су "пронашли" тијело све су пријавили полицији. Како је потврђено у ПУ Добој на тијелу старице затечене су најмање 24 ране, од убода ножем, а и кућа је била испретурана.

Током испитивања Алмир и пријатеља, на околности пријаве, утврђене су различитости у исказима, због чега се посумњало да се унук може довести у везу са убиством. Сумње су се обистиниле након што је полиција током увиђаја пронашла трагове који су на то упућивали. Пронађен је Алмиров руксак у којем је затечена окрвављена мајица, рукавице и нож којим је злочин највјероватније извршен.

Старица у Модричи брутално избодена ножем!

Старица у Модричи брутално избодена ножем!

Иако је у почетку негирао повезаност са злочином, притиснут доказима Алмир је током криминалистичке обраде признао убиство баке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: