Данијела Лазић

Огласила се наставница из бијељинске школе коју је ученик погодио каменом у главу: Видите да Рибникар није далеко

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2023. 18:15

У Основној школи "Кнез Иво од Семберије" у сриједу се одвијала права драма, када је ученик (12) погодио наставницу каменом у главу.

Разлог оваквог потеза ученика јесте то, што му је наставница рекла да док чека брата мора да изађе испред школе. 

Након њених ријечи, основац вади камен из џепа и погађа наставницу у главу. Од ударца је пала и завршила са посјекотином. Одмах је реаговао школски полицајац, убрзо је стигла и Хитна помоћ. 

Ученик је након инцидента упућен на посматрање у здравствену установу у Бањалуци.

Из школе кажу да је дјечак и прије неколико дана имао конфликте са другим учеником.

Ученик погодио наставницу каменом

Ученик погодио наставницу каменом

О цијелом догађају, огласила се наставница Данијела Лазић.

Њено саопштење, објављено на Фејсбуку, преносимо у цјелости:

"Поштовани пријатељи, људи доброг срца и они који нагађају истину. 

Да, ја сам та наставница коју је непознати малољетни ученик, висок, (да сам помислила да је средњошколац), напао огромним каменом од око 10-15 цантиметара пречника, а не обичним каменчићем, и то је урадио са удаљености од око метар, метар и по, и ударио ме у главу, не размишљајући да је напао на нечији живот. Речено ми је да је имао пуне џепове камења, као и то да су нађене одбачене маказе у близини. Цијели догађај је снимила и школска камера.

Ја сам та која га никад у животу, ни у школи није видјела, нити му предавала, нити се срела са њим јер смо супротне смјене.

Ја сам та коју је поменути малољетник напао без икаквог мотива, онако мучки, неочекивано, директно у лице, не размишљајући да може да убије особу која је само хтјела да професионално одради тај посљедњи час, присуствује Наставничком вијећу и пожури кући да се чује са својим дјететом.

Ја сам та која је могла бити било ко, ко се затекао у школи, можда и неко дијете које би се нашло као и ја у погрешно вријеме, на погрешном мјесту. Kажу ми, можда је тако спријечен даљи планирани напад на било кога у школи... 

Ја сам та чији је живот био угрожен овим нападом. Можда сам само имала среће што сам жива, што можда не би било да ме погодио у слијепоочницу или потиљак.

Жао ми је што се траже мотиви, и кривица сваљује на просветаре, а не види права истина у суноврату друштва и породице у глобалу. 

Зашто је ово учинило то дијете? Зашто је планирао некоме угрозити или одузети живот, па је понио тај огроман камен?

Kо то зна, можда ни он сам не зна?! Разлоге и кривца нека траже надлежне институције, а не да се траже нагађања и мишљења неуких и необавијештених људи по друштвеним мрежама. 

Овако нешто се могло десити свакоме од вас, и зато морамо да се запитамо шта ми као друштво можемо да урадимо да се спријечи поплава насиља по школама. 

Хвала свима и драго ми је што ми се јавио огроман број познатих и непознатих људи, садашњих и бивших ђака и послали ми поруке које ми у овом тренутку много значе. 

И ја сам мислила да је Рибникар тамо, негдје, далеко. Видите да није", навела је у саопштењу.

О свему се огласио и директор бијељинске школе

Раденко Савић, директор бијељинске ОШ „Kнез Иво од Семберије“ у којој је ученик каменом погодио наставницу, рекао је за АТВ да наставница Д.Л. није предавала нападачу, те да не виде повезаност што се тиче тога.

"Ученик наше школе ушао је у просторије школе, гдје га је дежурни наставник питао шта треба. Ученик је на то одговорио да чека брата, на шта му је дежурни наставник саопштио да мора изаћи из школе. Приликом изласка из зборнице, наставница географије Д.Л. је исто то саопштила ученику, да треба да изађе из просторија школе, на шта је он извадио камен из десног џепа и погодио наставницу у главу. Након тога одмах је реаговао и школски полицајац“, рекао је Савић.

"Све институције су обавијештене, треба и води се дисциплинска комисија која још није завршила свој посао“, додао је директор ове школе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.