ПУ Бањалука

Огласила се полиција о окупљању за "мир" које је узнемирило Котор Варош

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 15:33

Пет особа биће санкционисано након што су у суботу, 3. новембра, у Вечићима, општина Котор Варош, виком, те истицањем застава, симбола, униформи и других садржаја, починили прекршаје, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

"А.В. и М.Х. из Котор Вароши, уручени су прекршајни налози због почињеног прекршаја  'Свађа, вика, вриска и непристојно понашање' из члана 7. Закона о јавном реду и миру Републике Српске. Против организатора наведеног јавног скупа, односно лица Р.К., М.А. и М.Т. сви из Котор Вароши, слиједи покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 15. став 1. Закона о јавном окупљању Републике Српске“, навели су у саопштењу.

Из полиције додају да је у току рад на идентификовању и других лица која се могу довести у везу са почињеним наведним прекршајима. 

О свему наведеном обавијештен је дежурни судија Основног суда Котор Варош - Одјељење за прекршаје.

Подсјећамо, у суботу, 3. новембра, у мјесту Вечићи, општина Котор Варош, организован је скуп "марш мира у којем се поново продефиловало у маскирним униформама уз ратна обиљежја.

Окуљени на скупу марширали су у маскирним униформама, зеленим береткама и обиљежјима Армије БиХ.

Мјештани Котор Вароша су због тога били узнемирени те су поручили да се не осјећају сигурно.

Бошњаци не смирују ратнохушкачке тонове: Окупљање

Бошњаци не смирују ратнохушкачке тонове: Окупљање "за мир" узнемирило Котор Варош

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић изјавио је за АТВ да је информације о окупљањима у мјесту Вечићи код Котор Вароша, на којима су истицане ратне заставе такозване Армије БиХ, прослиједио СИПА и МУП-у Републике Српске.

Објаснио је да је те информације поменутим агенцијама прослиједио како би се спријечило било какво изазивање немира, јер је имао више позива узнемирених грађана Котор Вароша.

"Прије него што се десио тај такозвани скуп за мир имао сам позиве бројних грађана Котор Вароша који су ме упозоравали на атмосферу која се ствара око тог окупљања“, рекао је Нешић за АТВ.

Нешић: СИПА и МУП обавијештени о скупу са ратним заставама, мир нема цијену

Нешић: СИПА и МУП обавијештени о скупу са ратним заставама, мир нема цијену


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.