Одлучно у борби против корупције и сиве економије

Огласила се Пореска: Грађани да пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника!

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 12:40

Полиција Републике Српске ухапсила је три лица запослена у Пореској управи Републике Српске због сумње да су примили мито.

"Пореска управа Републике Српске обавјештава јавност да, у вези са данашњим хапшењем три службеника Подручног центра Бањалука Пореске управе Републике Српске због сумње да су починили кривична дјела, подржава активности полиције и тужилаштва на сузбијању корупције и криминала. Пореска управа Републике Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, по налогу Тужилаштва, доставља потребне податке и информације, а у вези рада три службеника Пореске управе Републике Српске, због основане сумње да су извршили кривична дјела.

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

Ухапшена три службеника Пореске: Договарали мањи износ дуга у замјену за мито!

По добијању комплетних и званичних информација о овом предмету од истражних органа, у складу са законом одлучићемо и о покретању дисциплинског поступка против та три службеника. 

Један од стратешких циљева у раду Пореске управе РС, поред борбе против сиве економије, је и сузбијању корупције и криминала тако да смо веома одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности управо иду у прилог томе. 

Ухапшена три службеника Пореске управе Републике Српске

Ухапшена три службеника Пореске управе Републике Српске

Пореска управа РС и овом приликом позива грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе РС, на шта ћемо веома ефикасно и брзо реаговати", наводе из Пореске управе Републике Српске.

Како незванично сазнајемо, ухапшени су Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић.

Како сазнајемо, они су осумњичени да су се током рада на терену, док су вршили принудну напрату, са дужницима договарали око наплате, тако да би им наплаћивали мање износе или давали отплате на рате, а у замјену би добијали мито.

Активности се реализују по наредбама Окружног суда Бањалука и под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала. 

У склопу наведених активности биће извршени претреси службених и приватних просторија и објеката које користе осумњичена лица, а након криминалистичке обраде лица ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата поступајућем тужиоцу Републичког јавног тужилаштва.




Пратите нас и путем Вибера