Posjetili povrijeđenog

Oglasila se Vlada Kantona Sarajevo nakon incidenta na Ilidži

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2023. 15:46

Vlada Kantona Sarajevo oglasila se nakon što su sinoć u hotelu na Ilidži napadnuti roditelji igrača beogradskog FK "Zvezdara”, pri čemu je jedan muškarac povrijeđen.

Povodom ovog zaista nemilog i nasilnog događaja, ministri kulture i sporta KS Samira Avdića i MUP-a KS Admir Katica, zajedno sa gradonačelicom Sarajeva Banjaminom Karić, odmah su došli na mjesto ovih dešavanja, gdje su razgovarali sa članovima FK "Zvezdara" i roditeljima igrača, u prisustvu službenice Ambasade Republike Srbije.

“Jutros rano smo gradonačelnica i ja posjetili povrijeđenog roditelja nakon čega sam otišao u hotel Hils gdje sam se obratio dječacima i djevojčicama, trenerima i roditeljima igrača ovog kluba. Zbog ovog nasilnog događaja, izvinuo sam se u naše ime, te naglasio da je Sarajevo bilo i biće otvoren grad, kao i da su u njega uvijek dobrodošli“, istakao je nakon ovog susreta ministar Avdić.

On je najavio da će danas zajedno sa gradonačelnicom Karić biti upriličen oproštajni susret s gostima iz FK "Zvezdara" iz Beograda nakon čega će, kako ističe ministar Avdić, biti ispraćeni iz Sarajeva.

Povezane vijest: 

Napad na srpsku djecu i roditelje - Privedena još četiri lica


Sekretar FK Zvezdara: Razmislićemo da li ćemo sljedeći put doći u Sarajevo


Detalji jezivog napada na Srbe: Zasjeda huligana ispred hotela i ponašanje djece koje je šokiralo sve


Oštre reakcije iz Srpske zbog napada na Ilidži

(Foto: vlada.ks.gov.ba)
Тагови: