U okviru istrage protiv oca

Oglasilo se tužilaštvo: Majka dječaka sa njim na saslušanju, evo kako je ispitan!

  • Извор: Блиц
  • 18.07.2023. 14:55

U okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti, danas je ispitan njegov sin.

Sin osumnjičenog je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ “Vladimir Ribnikar”, koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

Ovo je 5 ključnih pitanja na koja odgovara dječak osumnjičen za masakr u

Ovo je 5 ključnih pitanja na koja odgovara dječak osumnjičen za masakr u "Ribnikaru"

Sin osumnjičenog, koji u vrijeme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svjedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

On je ispitan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U tužilaštvu, nalazili su se postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, punomoćnici oštećenih i branilac okrivljenog Vladimira K.

Strašna scena na Vračaru: Ispred škole ostavljen kačket s metkom

Strašna scena na Vračaru: Ispred škole ostavljen kačket s metkom

Sva pitanja prisutnih upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca.

– Podsjećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, Vladimir K. je, kako se sumnja postupio suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji i suprotno Pravilniku o prostorno tehničkim uslovima za bezbjedno smještanje oružja i municije, jer nije obezbjedio uslove za bezbjedan smještaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posjed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti – navodi se u saopštenju VJT.

Po prvi put se oglasili roditelji dječaka ubice sa Vračara! Evo šta su rekli

Po prvi put se oglasili roditelji dječaka ubice sa Vračara! Evo šta su rekli

Sumnja se da je usljed ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspio da dođe u posjed pištolja marke “CZ šedou”, kalibra 9x19mm i pištolja marke “ruger MK” kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni Vladimir K. posjeduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbijeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Dječak-ubica je oružje i municiju ponio sa sobom u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu gdje je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbjeđenja i devetoro učenika, a ranio petoro učenika i nastavnicu škole, piše Blic.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.