Beograd

Oglasio se Centar za socijalni rad o djevojčici koju je otac držao kao roba

  • Извор: Б92
  • 27.03.2023. 18:30

Centar za socijalni rad Beograd, odjeljenje Zvezdara, naveo je povodom slučaja zanemarivanja osmogodišnje djevojčice da su po njenom rođenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije donio odluku da se o djetetu stara otac.

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloljetne postupali su odjeljenje Palilula, a zatim i odjeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odjeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dijete smjestilo u ustanovu socijalne zaštite, poslije čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Kako se navodi, nadležni sud je zatim donio odluku da dijete dodijeli na staranje ocu. Nakon toga Centar za socijalni rad Beograd, odjeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obaviješteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač djeteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slučaja.

Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procijenili da dijete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.