Тешка несрећа

Око 50 повријеђених у судару возова код Оџака

  • Извор: Б92
  • 18.11.2023. 08:28

Након судара путничког и теретног воза између Раткова и Лалића код Оџака повријеђено је око 50 особа.

Један пацијент је теже повријеђен и он је превезен у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, два кондуктера која нису животно угрожена превезена су у Ургентни центар Суботица, док се у Општу болницу у Сомбору јавило између 45 и 50 повријеђених особа.

Код већине путника утврђене су контузионе повреде, нагњечења горњих и доњих екстремитета као и грудног коша.

Тачан податак о броју особа које су се самостално упутиле ка медицинским установама још није утврђен. О стању свих учесника у овој незгоди знаће се више након додатне дијагностике и прегледа, закључено је у Хитној помоћи Оџаци

Подсјетимо, синоћ у 18.47 сати, на дијелу пруге Оџаци - Ратково, дошло је до налета путничког воза у задњи дио теретног воза.

И путнички, и теретни воз саобраћали су из Новог Сада ка Богојеву, а до налета је дошло када је путнички воз сустигао теретну жељезничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза.


Масовна пуцњава у психијатријској болници: Има мртвих

Масовна пуцњава у психијатријској болници: Има мртвих

Путнички воз је након судара излетио са шина.

Према првим извјештајима са терена, узрок овог ванредног догађаја је људски фактор.

Жељезничка комисија за исљеђење ванредних догађаја спроводи истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за судар возова.

Саобраћај на овом дијелу пруге је обустављен.

"Дошло до измјене саобраћаја возова на релацији Ратково-Сомбор. Воз који полази из Новог Сада за Суботицу у 17:32 часова неће саобраћати на релацији Ратково-Сомбор-Суботица. Воз који полази из Новог Сада за Сомбор у 19:25 часова, неће саобраћати на релацији Ратково-Ођжаци. За путнике ових возова организован аутобуски превоз", саопштено је из Србијавоза.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.