Sud u Istočnom Sarajevu

Optužen da je iz Pavlović banke ukrao 184.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2023. 18:08

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Nevzudina Hrustića koja ga tereti da je 2015. godine iz Pavlović banke u Han Pijesku ukrao kasu sa 184.000 KM.

Optužnica Hrustića tereti da je 14. maja  2015. godine  između 1,30 i 3 časa zajedno sa više nepoznatih lica izvršio provalu u objekat Pavlović International Bank a.d. tako što je najprije onesposobio alarmni uređaj na vanjskom zidu objekta a zatim provalio u prostorije banke.

“Optuženi je uz pomoć drvenih merdevina popeo se do napojnih kablova električne energije i telekomunikacije koji su vodili do alarmnog uređenaj i presjekao ih, a potom je zajedno sa navedenim licima, djelovanjem fizičke snage i uz upotrebu podesnog sredstva, nasilno otvorio ulazna vrata objekta banke, te ušao u unutrašnjost i izvršio premetačinu, pa je zatim, zajedno sa tim licima, upotrebom fizičke snage i podesnog alata, demontirao metalnu kasu, sive boje, težine oko 250 kg, u kojoj se nalazio novac, u iznosu od 184.000,00 KM”, navodi se u optužnici.

Potom je, sa nepozantim licima, navedenu kasu s novcem iznio iz objekta, prebacio preko betonske terase na obližnji sporedni put, te utovario na vozilo nepoznate marke i povjeago, oštetivši na ovaj način vlasnika Pavlović International Bank a.d. u iznosu od oko 184.000 KM.