Sokolac

Optužena da je nezakonito primala invalidsku penziju

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2022. 13:36

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Slobodanke Drašković zbog sumnje da je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske oštetila za 23.312 KM, primajući invalidsku penziju koju je ostvarila na osnovu lažnih isprava i dokaza.

Optužnicom, koju je podnijelo Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Draškovićevoj se stavlja na teret da je 26. januara 2010. godine uz zahtjev za invalidsku penziju priložila lažno otpusno pismo Klinike za psihijatriju VMA i specijalistički nalaz sa lažnim navodima o zdravstvenom stanju, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Ona je optužena da je Odjeljenja za ocjenjivanje radne sposobnosti dovela u zabludu da usljed lažno prikazane bolesti utvrdi da postoji gubitak radne sposobnosti i izda nalaz na osnovu kojeg je nadležni organ Fonda PIO 10. maja 2010. godine donio rješenje kojim joj priznaje pravo na isplatu invalidske penzije od 210,95 KM.

Prema optužnici, Draškovićeva je penziju primala sve do 5. aprila 2018. godine, svjesna da na isplate nema zakonsko pravo i čime je Fond PIO oštetila za 23.312 KM.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.