Републичко јавно тужилаштво

Оптужени инспектори Пореске управе

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2024. 13:57

Републичко јавно тужилаштво подигло је оптужницу против инспектора Пореске управе Републике Српске Игора Граховца, Снежане Драгичевић Митровић и Драгослава Тубића због трговине утицајем и примање мита.

Граховац је оптужен да је приликом контроле салона љепоте на подручју Бањалуке утврдио да постоје неправилности. Умјесто да изрекне казну, Граховац је заједно са колегама Снежаном Драгичевић Митровић и Драгославом Тубићем тражио мито прво од 6.000 КМ, а затим хиљаду мање да не би изрекли казну бањалучком салону љепоте.

Они су се састајали са власницом салона љепоте и њеним мужем у кафићу гдје су и добили новац у износу од 5.000 КМ.

Дакле, Игор Граховац је, користећи свој службени положај и стварни утицај посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, а Драгослав Тубић и Снежана Драгичевић Митровић као службена лица су захтијевали и примили новац за себе да у оквиру свог службеног овлашћена не изврше службену раду коју би морали извршити.

Тиме је Игор Граховац починио кривично дјело Трговина утицајем, а Драгослав Тубић и Снежана Драгичевић Митровић учинили кривично дјело Примање мита.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм