Republičko javno tužilaštvo

Optuženi inspektori Poreske uprave

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2024. 13:57

Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv inspektora Poreske uprave Republike Srpske Igora Grahovca, Snežane Dragičević Mitrović i Dragoslava Tubića zbog trgovine uticajem i primanje mita.

Grahovac je optužen da je prilikom kontrole salona ljepote na području Banjaluke utvrdio da postoje nepravilnosti. Umjesto da izrekne kaznu, Grahovac je zajedno sa kolegama Snežanom Dragičević Mitrović i Dragoslavom Tubićem tražio mito prvo od 6.000 KM, a zatim hiljadu manje da ne bi izrekli kaznu banjalučkom salonu ljepote.

Oni su se sastajali sa vlasnicom salona ljepote i njenim mužem u kafiću gdje su i dobili novac u iznosu od 5.000 KM.

Dakle, Igor Grahovac je, koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, a Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović kao službena lica su zahtijevali i primili novac za sebe da u okviru svog službenog ovlašćena ne izvrše službenu radu koju bi morali izvršiti.

Time je Igor Grahovac počinio krivično djelo Trgovina uticajem, a Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović učinili krivično djelo Primanje mita.

Pratite nas i putem Vibera