Advokat potvrdio

Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić želi obnovu procesa

  • 21.10.2019. 20:54

Zoran Pantić, čija je ekstradicija iz Švajcarske u Republiku Srpsku u toku, namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo, za šta je prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora, rekao je Srni advokat Miodrag Stojanović.

"Pantić namjerava da podnese zahtjev za obnovu procesa, tvrdeći da nije učestvovao u tom ubistvu i da je to priznao pod batinama, te da traži da mu se u obnovljenom postupku omogući da kaže svoje mišljenje", rekao je Stojanović koji je danas dobio Pantićevo pismo upućeno 17. oktobra iz Švajcarske, u kojem je najavio ekstradiciju za 18. oktobar.

On u pismu moli Stojanovića da mu, kada dođe u Bijeljinu, pomogne oko pronalaska advokata, pošto ga Stojanović nakon 24 godine bijega i povratka u bijeljinski zatvor ne može braniti - jer mu je on prije 25 godina sudio, oglasio krivim za teško ubistvo i osudio na dugogodišnju kaznu zatvora.

Advokat podsjeća da je Pantić otišao na izdržavanje kazne, pobjegao iz zatvora, napustio zemlju i nestao.

Presuda Pantiću je pravosnažna, ističe Stojanović, pa će nastaviti da izdržava kaznu.

"Filmska je priča o tome kako je pobjegao, došao do Švajcarske i promijenio identitet, izigrao vlasti Švajcarske, oženio njihovu državljanku i dobio švajcarsko prezime, državljanstvo, dvije kćerke i unuče", kaže Stojanović, što je Pantić naveo u pismu.

Do 19.00 časova Pantić još nije stigao u Kazneno-popravni zavod u Bijeljini.

Zoran Pantić osuđen je za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića.

Prije 24 godine pobjegao je iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj, a ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku.


 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм