Državljanin Srbije

Osumnjičen da je firmu iz Banjaluke oštetio za 2.260.000 KM

 • 01.08.2019.09:03

Miloš Šegan (36) iz Srbije osumnjičen je da je firmu "M.K.R. Company" d.o.o iz Banjaluke oštetio za 2.260.000 KM.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, juče su podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv M.Š. iz Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i dva krivična djela „Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“.

“Na osnovu višemjesečne istrage, policijski službenici su utvrdili da se M.Š. sumnjiči da je tokom 2012. i 2013. godine kao odgovorno lice preduzeća iz Banjaluke, iskoristio položaj i sa računa preduzeća podigao novac u iznosu od oko 170.850 KM i prisvojio za sebe, kao i da je uvezao 119 putničkih automobila, koje je kasnije prodavao fizičkim licima, a dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća prisvojio za sebe”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da je najviše uvoui automobile pasat, golf, škoda, audi i reno.

U saopštenju stoji da je osumnjičeni opisanim radnjama stekao ukupnu protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.260.000 KM, za koliko je pričinjena šteta preduzeću.  

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kako nezvanično ATV saznaje, Šegan se nalazi u Engleskoj.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Narod priča

  Putujemo našom zemljom, obilazimo naša ognjišta koja čuvaju priče o našim djedovima i pradjedovima. Tražimo lica, ljude one neobično obične ljudske priče.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.