Скопље

Осумњичена да је подметнула пожар како би прикрила убиство које је починио њен син

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2023. 20:10

Жена из скопља је ухапшена због сумње да је подметнула пожар у стамбеној згради како би прикрила свирепо убиство које је починио њен син, који је у бјекству, саопштило је данас скопско тужилаштво, преноси Бета.

У саопштењу се наводи да Основно јавно тужилаштво у Скопљу поступа по кривичној пријави поводом догађаја од 22. септембра, када је послије пожара у једном стану пронађено тијело тридесетшестогодишњег власника са траговима насиља.

У кривичној пријави коју је поднијела полиција протв А.Д. (39) и његове мајке И.Ц. (59) пише да је власник запаљеног стана И.Ј. (35) из Скопља "умро насилном смрћу и да су полицијски констатовали да је пожар намјерно изазван како би се прикрили трагови почињеног злочина".

Додик и епископ Лукијан прошетали Српском улицом и посјетили цркву Светог Георгија

Додик и епископ Лукијан прошетали Српском улицом и посјетили цркву Светог Георгија

Према Тужилаштву, докази скупљени до овог тренутка пружају основану сумњу за једног осумњиченог као извршиоца кривичног дјела убиства на бруталан начин и да је "осумњичени кривично дјело извршио након краће свађе са жртвом, лишивши жртву живота са више од 45 убода ножем у врат и тијело".

Послије тога је, прецизира се, неколико пута телефонирао мајци, која је узела пластичну флашу и отишла до најближе бензинске пумпе, купила литар и по горива и заједно са сином подметнула ватру у намјери да прикрије трагове свирепог убиства.

Осумњичени недоступан органима гоњења

Истиче се да су мајка и син подметањем пожара "изазвали значајну опасност по живот и тијело станара који живе у тој згради" у једном скопском насељу.

Против осумњиченог тридесетдеветогодишњака, који је недоступан органима гоњења, поведена је истрага за кривично дјело "убиство" и за "тешка кривична дјела против опште безбједности", а протв његове педесетдеветогодишње мајке, као саизвршитеља, води се истрага за кривично дјело "тешка кривична дјела против опште безбједности".

"Она је лишена слободе и, на приједлог јавног тужиоца, одређен јој је притвор од 30 дана, јер постоје околности које указују на опасност од бјекства, могућност прикривања или уништавања трагова кривичног дјела или да ће утицати на свједоке", пише у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Скопљу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: