Корупција

Осумњичени за 19 кривичних дјела: Службеницима Пореске управе одређен притвор

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор службеницима Пореске управе Републике Српске Урошу Зецу, Милошу Јањићу и Дејану Лазићу, осумњиченима за више коруптивних кривичних дјела.

Како је саопштио суд Зецу је притвор одређен због бојазни да би боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке или скривањем доказа, те због страха од понављања кривичног дјела. Јањићу и Лазићу притвор је одређен због утицаја на свједоке.

Зец је осумњичен за четири случаја примања мита, шест кривичних дјела злоупотребе службеног положаја и трговина утицајем. Јањићу се, како наводи суд, на терет ставља једна злоупотреба службеног положаја, а Лазићу три кривична дјела примања мита и четири злопотребе положаја.

"Притвор може трајати до 25. новембра или до нове одлуке суда", наводе у Окружном суду у Бањалуци.

Осумњичени су радили као стручни сарадници у Одјељењу за принудну наплату Пореске управе Републике Српске. 

”Они су осумњичени да су се, током рада на терену, док су вршили принудну напрату, са дужницима договарали око наплате, тако да би им наплаћивали мање износе или давали отплате на рате, а у замјену би добијали мито”, рекао је извор близак истрази.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?