Акција ”Window”

Осумњичени за провале на саслушању, тужилац одлучује о приједлогу за притвор

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука данас је почело саслушање четворице ухапшених у акцији ”Window” осумњичених да су у посљедња три мјесеца обијали куће и станове широм Републике Српске одакле су украли већу количину новца, злата и других вриједнијих предмета.

На саслушању су Сретен Симић (54), Борис Симић (23) из Бијељине, те Дејан Мијатовић (32) и Дарко Јокић (38) из Зворника.

Готово сви су познати као вишеструки преступници. То се посебно односи на Симића и Јокића који су раније правоснажно осуђени за више од 20 кривичних дјела. Пресуде су им изрицане због тешких крађа, крађа, насилничог понашања, изнуде...

Позната имена ухапшених у акцији

Позната имена ухапшених у акцији "Window"

”Након испитивања осумњичених тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавјештена”, наводе у ОЈТ Бањалука.

Додају да су осумњичени ухапшени у оквиру вишемјесечне акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука са Управом криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и полицијских управа Градишка, Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Источно Сарајево.

Ухапшени у акцији „Window“ спроведени у ОЈТ

Ухапшени у акцији „Window“ спроведени у ОЈТ

”Осумњиченима се на терет ставља да су од 9. септембра до 10. децембра 2023. године употребом физичке снаге и подесног средства користили одсуство власника стамбених објеката те насилним путем улазили у објекте и том приликом отуђили већу количину новца, злато и друге предмете”, саопштило је ОЈТ Бањалука.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм