Отмица

Отели Пакистанца и тражили 15.000 евра за његову слободу

Федерална управа полиције ухапсила је пет особа из Бихаћа осумњичених за отмицу држављанина Пакистана А.С., кога су два дана држали затвореног, тражећи од његових пријатеља из прихватног центра Липа да им уплате 15.000 евра како би га ослободили!

У ФУП-у наводе да је акција спроведена у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом Унско-санског кантона.

"Држављанин Пакистана А.С. отет је 9. октобра од стране више особа из Бихаћа. Отмичари су до 11. октобра А.С. држали противправно затвореног, ограничивши му кретање, те га присилили да путем телефона позове своје пријатеље, држављане Пакистана који се налазе у прихватном центру Липа у Бихаћу и друге пријатеље који се налазе у БиХ, да изврше уплату новца у износу од 15.000 евра у замјену за његово пуштање на слободу", саопштио је ФУП.

Додају да су полицијски службеници ФУП у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА) БиХ и МУП-ом Унско-санског кантона лоцирали отмичаре, те пронашли киднапованог Пакистанца.

"Имао је видне повреде по глави и тијелу након чега је превезен у Кантоналну болницу у Бихаћу гдје је извршен љекарски преглед и консатоване тјелесне повреде", наводе у ФУП.

Због сумње да су починили кривично дјело отмице ухапшено је пет особа из Бихаћа. 

"Осумњичени су криминалистички обрађени и испитани у својству осумњичених. Одузети им мобилни телефони и картице, извршени претреси просторија у којим су настањени и које користе", саопштио је ФУП, додајући да ће сви бити предати на даље поступање Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.