Otmica

Oteli Pakistanca i tražili 15.000 evra za njegovu slobodu

Federalna uprava policije uhapsila je pet osoba iz Bihaća osumnjičenih za otmicu državljanina Pakistana A.S., koga su dva dana držali zatvorenog, tražeći od njegovih prijatelja iz prihvatnog centra Lipa da im uplate 15.000 evra kako bi ga oslobodili!

U FUP-u navode da je akcija sprovedena u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona.

"Državljanin Pakistana A.S. otet je 9. oktobra od strane više osoba iz Bihaća. Otmičari su do 11. oktobra A.S. držali protivpravno zatvorenog, ograničivši mu kretanje, te ga prisilili da putem telefona pozove svoje prijatelje, državljane Pakistana koji se nalaze u prihvatnom centru Lipa u Bihaću i druge prijatelje koji se nalaze u BiH, da izvrše uplatu novca u iznosu od 15.000 evra u zamjenu za njegovo puštanje na slobodu", saopštio je FUP.

Dodaju da su policijski službenici FUP u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH i MUP-om Unsko-sanskog kantona locirali otmičare, te pronašli kidnapovanog Pakistanca.

"Imao je vidne povrede po glavi i tijelu nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje je izvršen ljekarski pregled i konsatovane tjelesne povrede", navode u FUP.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo otmice uhapšeno je pet osoba iz Bihaća. 

"Osumnjičeni su kriminalistički obrađeni i ispitani u svojstvu osumnjičenih. Oduzeti im mobilni telefoni i kartice, izvršeni pretresi prostorija u kojim su nastanjeni i koje koriste", saopštio je FUP, dodajući da će svi biti predati na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?