ПУ Добој

Отимали се за бомбу: У експлозији повријеђена два младића из Теслића

Два младића М.Ј. (20) и Ј.С. (25) повријеђени су у експлозији ручне бомбе у Теслићу коју је по свему судећи активирао М.Ј. Како сазнаје АТВ обојица су ван животне опасности.

До експлозије је дошло синоћ око 22.15 часова у дворишту испред куће Ј.С. Извор близак истрази каже да су се младићи вербално сукобили у граду, да би М.Ј. отишао по бомбу с којом је потом дошао пред кућу Ј.С.

”Дошао је пред кућу, држећи бомбу у руци. То је видио Ј.С. који је покушао да га спријечи у активирању бомбе. Дошло је до борбе и нагуравања и бомба је пала на под, а из ње је претходно био извучен осигурач. Младићи су некако успјели да је одбаце од себе и бомба је експлодирала неких 10 до 15 метара од њих”, каже извор из истраге.

Он додаје да је М.Ј. у експлозији задобио повреду ноге и задржан је на лијечењу у Општој болници ”Свети апостол Лука” у Добоју и није животно угрожен. Ј.С. је, вјероватно од гелера, задобио лакшу повреде и након указане помоћ отпуштен је на кућно лијечење.

У ПУ Добоју наводе да полиција држи под надзором М.М. због сумње да је починио кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

”Полицијској станици Теслић јуче је око 22.15 часова пријављено је да је наведено лице активирало ручну бомбу испред породичне куће оштећеног на подручју општине Теслић, приликом чега су осумњичени, али и оштећени задобили тјелесне повреде”, наводе у полицији.

На лицу мјеста извршен је увиђај којем је присуствовао и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју, под чијим надзором се спроводе даље истражне мјере и радње на документовању цијелог случаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.