PU Doboj

Otimali se za bombu: U eksploziji povrijeđena dva mladića iz Teslića

Dva mladića M.J. (20) i J.S. (25) povrijeđeni su u eksploziji ručne bombe u Tesliću koju je po svemu sudeći aktivirao M.J. Kako saznaje ATV obojica su van životne opasnosti.

Do eksplozije je došlo sinoć oko 22.15 časova u dvorištu ispred kuće J.S. Izvor blizak istrazi kaže da su se mladići verbalno sukobili u gradu, da bi M.J. otišao po bombu s kojom je potom došao pred kuću J.S.

”Došao je pred kuću, držeći bombu u ruci. To je vidio J.S. koji je pokušao da ga spriječi u aktiviranju bombe. Došlo je do borbe i naguravanja i bomba je pala na pod, a iz nje je prethodno bio izvučen osigurač. Mladići su nekako uspjeli da je odbace od sebe i bomba je eksplodirala nekih 10 do 15 metara od njih”, kaže izvor iz istrage.

On dodaje da je M.J. u eksploziji zadobio povredu noge i zadržan je na liječenju u Opštoj bolnici ”Sveti apostol Luka” u Doboju i nije životno ugrožen. J.S. je, vjerovatno od gelera, zadobio lakšu povrede i nakon ukazane pomoć otpušten je na kućno liječenje.

U PU Doboju navode da policija drži pod nadzorom M.M. zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

”Policijskoj stanici Teslić juče je oko 22.15 časova prijavljeno je da je navedeno lice aktiviralo ručnu bombu ispred porodične kuće oštećenog na području opštine Teslić, prilikom čega su osumnjičeni, ali i oštećeni zadobili tjelesne povrede”, navode u policiji.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, pod čijim nadzorom se sprovode dalje istražne mjere i radnje na dokumentovanju cijelog slučaja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska