Podgorica

Otkriven tunel koji vodi do depoa sa drogom ispod zgrade Višeg suda; Ministar: Sve liči na akcioni film

  • Извор: РТС
  • 12.09.2023. 17:15

Crnogorski mediji objavili su da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, u kojem je samo u posljednje dvije godine smješteno devet i po tona raznih vrsta droga.

Međutim, predsjednik suda Boris Savić saopštio je da su neistinite informacije da je nešto ukradeno iz depoa suda, ali navodi da je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda.

“Zatekli smo pomjerane predmete u depou. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje to smo uvidjeli. Konstatovano je da su predmeti ispreturani. Informacije da je nešto ukradeno nisu istinite”, naveo je Savić.

Istakao je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu, jer su dokazi izvještačeni.

“Na dobro sakrivenom mjestu pronašli smo otvor. To je otvor tunela koji je morao biti duže pravljen. Dimenzije pokazuju da se radi o nečemu što je rađeno duži vremenski period”, naveo je Savić.

Ukazao je da imaju pravo da misle da je meta bio lak pristup sudu i lak pristup depou.

“Onaj ko je radio taj tunel imao je namjeru da dođe u blizinu sobe za zadržavanje. Taj otvor je tokom popisa bilo lako uočiti”, istakao je Savić.

Sin Danila Lazovića je reprezentativac Crne Gore

Sin Danila Lazovića je reprezentativac Crne Gore

Naglasio je i da ne vjeruje da je meta bila droga koja se u depou nalazi, kao i da se pregladaju snimci sa kamera.

Savić sumnja da je tunel prokopan kako bi bilo pokušano bjekstvo.

“Nevjerovatno je da je to rađeno da se ukrade već izvještačen dokaz. Realnije mi je da je možda pokušano bjekstvo ili možda i neki bolji scenario”, poručio je Savić.

Ministar Adžić: Tunel vodi do stana koji se nalazi u blizni Suda

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su Viši sud.

"Tunel vodi do depoa iz jednog stana koji se nalazi u blizini suda", naveo je ministar i dodao da je riječ o stanu u privatnom vlasništvu.

Dodao je da je stan iznajmljen dva mjeseca prije nego što je javnost saznala za iskopavanje tunela. Zgrada u kojoj se nalazi stan je u Njegoševoj ulici, pored Višeg suda.

Neobična svjetlost obasjala nebo uoči zemljotresa u Maroku

Neobična svjetlost obasjala nebo uoči zemljotresa u Maroku

"Ovo je akcija koja je dobro islanirana i organizovana i koja se mjesecima pripremala i liči na akcione filmove", rekao je Adžić.

Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce. Kaže da je u toku popisivanje materijala u depou Višeg suda.

"Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojednica uzimati izjave", poručio je Adžić.

Saopštio je i da je ovaj događaj neka vrsta napada na sistem i državu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм