Komšije progovorile o nasilniku

Ovo je otac koji je patikom i lutkom pretukao dijete (5)

  • Извор: Курир
  • 18.11.2022. 15:25

Muškarac (41) koji je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je krivnički pretukao svoje dijete (5) i ranije je prijavljivan policiji za nasilje, ali prema svojoj supruzi.

Kako su za Kurir ispričale komšije uhapšenog Beograđanina, on živi sa suprugom i dvoje djece.

- Nasilje je ranije prijavljivano, on je napadao i tukao ženu, a koliko znamo decu do sada nije dirao. Međutim, komšije bi prijavile nasilje, ali žena bi uvijek odbijala da svjedoči protiv nasilnog muža, uvijek je odustajala. Mislimo da je to činila najvjerovatnije iz straha - pričaju nam komšije i dodaju da je u pitanju problematična porodica.

- Uglavnom izbjegavam da razgovaram sa njima, problematični su i nasilni. On je uvijek bio veoma dominantan, a supruga ta koja je sve vrijeme radila ono što on kaže, ali da se sad to desilo sa djetetom koje ima pet godina, to je svaku mjeru prevršilo. Šokirana sam i užasnuta - rekla nam je komšinica:

- Često su nam tražili novac, čuli smo da koriste i nedozvoljene supstance. Ne bi mi to ni znali da život drže za sebe, ali stalno su tamo svađe i nasilje, zato ih svi izbjegavaju, plaše se ljudi.

Druga komšinica za Kurir kaže da uhapšenog oca niko nije vidio dva mjeseca, sve do hapšenja.

- Kao da je u zemlju bio propao, niko ga od nas dva mjeseca nije vidio, samo kad se vratio smo vidjeli da je uhapšen - dodali su susjedi.

Podsjetimo, Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu je 12. novembra u saradnj sa PS Zvezdara odredilo zadržavanje osumnjičenom muškarcu (41), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, a za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od dve do 10 godina.

- Osumnjičeni je izvršio krivično djelo na taj način što je svoje petogodišnje dijete, dok je bilo na krevetu, uhvatio za ruku i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na dijete, jer nije rasklonilo igračke, nakon čega je plastičnom lutkom koju je držao u ruci zadao nekoliko udaraca u čelo, dok se igračka nije polomila, dok je dijete plakalo i bezuspješno pokušavalo da se zaštiti od udaraca, nakon čega je iz cipelarnika uzeo patiku i istom zadao još nekoliko udaraca po glavi i tijelu, dok je drugom rukom dijete držao za kosu - saopštili su iz tužilaštva.

Zbog svih opisanih udaraca dijete je zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara.

Tužilaštvo je saslušalo osumnjičenog, koji je negirao izvršenje krivičnog djela, nakon čega je predložen pritvor i isti je određen od strane suda u trajanju od 30 dana.

(Kurir)

Тагови:
  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм