Јован Бањац

Ово је свештеник из Босанског Петровца који је спријечио крађу и ухватио провалника

  • Извор: Српскаинфо
  • 10.12.2023. 13:38

Јован Бањац, свештеник из Босанског Петровца, јуче је спријечио провалника у Саборни храм Светих апостола Петра и Павла у овом граду да направи већу материјалну штету.

Свештеник уједно додаје како не вјерује да се иза свега крије намјера на националној основи, јер су међурелигијски односи у Босанском Петровцу коректни.

Бањац за Српскаинфо прича да је јуче, након читања славе, пролазио поред храма и испред видио човјека у свештеничкој одори.

– Било ми је мало чудно, али сам помислио да се ради о колеги и да има крштење, па сам наставио даље, али сам се убрзо ипак, вратио до храма. Kада сам ушао имао сам шта и да видим. Био сам запрепашћен – присјетио се свештеник бизарног догађаја у Босанском Петровцу.

Обучен у свештеничку одору оскрнавио храм у Босанском Петровцу, ухапшен Емин Дедић

Обучен у свештеничку одору оскрнавио храм у Босанском Петровцу, ухапшен Емин Дедић

– Примијетио сам да непознат човјек чупа инсталације, да их преспаја. Kада сам ушао питао ме је: “Гдје си ти до сада, ја радим, тебе нема“- каже Бањац и додаје како је одмах непознатог човјека извео испред храма.

Тада је примијетио да је провалник био и у олтару и дирао свете мошти.

На крају је провалника извео испред храма, а полиција га је убрзо ухапсила, пише Српскаинфо.

Додаје како је утврђено да се ради о Емину Дедићу из Доњег Вакуфа који је критичног дана извршио још неколико кривичних дјела у Босанском Петровцу, па му је храм послужио као својеврсно склониште од полиције.

– У једном тренутку наша куварица му је донијела и храну мислећи да се радио о мајстору, јер је дирао електричне инсталације – присјетио се Бањац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: