Nesavjesna vožnja

Papreno kažnjeni bahati vozači: Ferarijem jurio 269 km/h, a drugi BMW-om 292 km/h

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 10.07.2023. 07:57

Austrijanac i državljanin Slovenije debelo su prekoračili dopuštenu brzinu na primorskom auto-putu. Austrijski državljanin vozio je Ferrari 269 kilometara na sat, dok je Slovenac automobil BMW vozio 292 kilometra na sat.

Službenici policije Kopar juče su na auto-putu A3 vršili mjerenje brzine laserskim radarom Trucam. U 21.26 sati između Povirja i Sežane izmjerena je brzina kretanja vozača automobila Ferrari 458 Italy (državljanina Austrije) koji je vozio brzinom od 269 km/h.

Kažnjen je s 1.200 evra i devet kaznenih bodova za prekršaj. Između Razdrtog i Postojne u 23.16 sati izmjerena je brzina kretanja vozača BMW M8, slovenskog državljanina, koji je vozio brzinom od 292 km/h. I ovom vozaču izdan je platni nalog od 1.200 evra i devet kaznenih bodova piše GPM

Što je veća brzina, to su teže posljedice saobraćajne nesreće

Neprilagođena brzina glavni je uzrok saobraćajnih nesreća, jer se posljednjih godina otprilike jedna petina nesreća događa upravo zbog toga. U nesrećama sa smrtnim ishodom taj je udio još veći - posljednjih se godina kreće oko 37 odsto, upozorava policija. Brzina kao faktor rizika takođe značajno pridonosi težini posljedica saobraćajnih nesreća i broju teško i smrtno stradalih osoba.

Kako ističu policijski službenici, zabrinjavajući su i podaci o pijanim vozačima koji prebrzo voze. Vožnja pod uticajem alkohola i neprilagođena brzina često su kobna kombinacija nesreća s najtežim posljedicama. Kako bi putevi bili što sigurniji, moramo voditi računa prije svega o samim vozačima, pozivaju. Moramo se dosljedno pridržavati propisa i održavati brzinu kretanja u granicama dopuštenih, kako je propisano pravilima.

Dosljednijim poštivanjem ograničenja brzine i pravilnim prilagođavanjem vožnje uslovima na putu te vlastitom vozačkom iskustvu i vještinama mogli bi se spasiti mnogi životi jer se s brzinom povećava i broj povreda.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: