Окружни суд

Педофилу из Градишке 15 година затвора због обљубе дјевојчице

  • Извор: Глас Српске
  • 12.01.2024. 13:23

Стојан К. (39) из Градишке осуђен је у бањалучком Окружном суду на јединствену казну од 15 година затвора јер је више пута обљубио четрнаестогодишњакињу.

Проглашен је кривим да је починио пет кривичних дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година и за свако кривично дјело добио је по осам година затвора, па му је изречена поменута јединствена казна.

Пресуду му је изрекло вијеће којим је предсједавала судија Зорица Барош, а у изречену казну му је урачунато вријеме које је провео у притвору од 24. маја прошле године.

Према пресуди Стојан К. дјевојчицу је обљубио пет пута у периоду од јануара па до 24. маја прошле године на подручју Градишке. Како је наведено то је чинио у породичној кући, аутомобилу и викендици.

Загрљени изашли из куће, а онда је настао хаос - Нови детаљи сукоба Главића и Вишекруне

Загрљени изашли из куће, а онда је настао хаос - Нови детаљи сукоба Главића и Вишекруне

Осим казне изречена му је мјера забране комуницирања и приласка оштећеној на удаљеност мању од 150 метара. Ради се од двогодишњој мјери која ће се примјењивати од дана правоснажности пресуде, а вријеме проведено у затвору неће бити урачунато у трајање мјере.

Истм пресудом Стојан К. ослобођен је оптужби за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Оптужница га је теретила да је у помоћном објекту породичне куће држао оружје, односно двије пушке.

Оптужени је пресудом обавезан да плати трошкове судског поступка од 2.278 КМ и судски паушал од 300 КМ. Након изрицања пресуде Стојану К. је продужен притвор, који по рјешењу суда може трајати до упућивања на издржавање затворске казне.

Пад камата у Европи смањује их и у Српској: Kредити за становништво би могли бити јефтинији

Пад камата у Европи смањује их и у Српској: Kредити за становништво би могли бити јефтинији

Судски поступак је због заштите жртве и осјетљивости случаја био затворен за јавност.

Оптужница против Стојана К. подигнута је и потврђена у августу прошле године.

(Извор: Глас Српске)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: