Покушај убиства

Загрљени изашли из куће, а онда је настао хаос - Нови детаљи сукоба Главића и Вишекруне

  • Извор: Српскаинфо
  • 12.01.2024. 10:49

Стефан Главић и рањени Дејан Вишекруна заједно су загрљени изашли са славе, а само након десет минута десио се покушај убиства, рекао је извор Српскаинфо.

Подсјетимо, у ноћи између 8.и 9. Јануара Стефан Главић је тешко ранио Вишекруну у Љубавчеву код Бањалуке.

Главић на очиглед мајке пуцао у комшију!

Главић на очиглед мајке пуцао у комшију!

Главићу је због покушаја убиства одређен једномјесечни притвор, док се Вишекруна налази на лијечњу у УKЦ Српске.

Саговорник Српскаинфо објашњава да још увијек се не зна шта је навело Главића да покуша убити Вишекруну.

Тешак судар два аутомобила, дијелови возила расути по путу

Тешак судар два аутомобила, дијелови возила расути по путу

– Током испитивања Главић је признао да је пуцао на Вишекруну, али након што се оштећени испита биће познато шта је довело до овог сукоба – каже саговорник.

Главић и Вишекруна су 8. увече дошли код заједничког пријатеља Б. Е. на славу. Док су били у кући, између њих није било никаквих тензија и нормално су комуницирали.

– Вишекруна је први дошао на славу око 21. час и пио је ракију, али није био пијан. Око поноћи је на славу дошао и Главић који је био у прилично пијаном стању, али између њих није било сукоба. Сви су се шалили и дружили – каже извор упућен у истрагу.

Истиче да је око један час иза поноћи Вишекруна устао и поздравио се и рекао да иде кући. Одмах иза њега устао је и Главић и рекао да иде и он пошто је уморан.

– Њих двојица су поздравили и загрљени изашли из куће, због чега нико није могао посумњати да би се могао десити неки проблем. Међутим, само десетак минута касније зачула се галама, али и пуцњава – појашњава саговорник Српскаинфо.

Исповијест жене која је преспавала на Острогу: Чула сам кораке, а онда сам угледала нешто што ћу памтити до краја живота

Исповијест жене која је преспавала на Острогу: Чула сам кораке, а онда сам угледала нешто што ћу памтити до краја живота

Свједоци тврде да су их видјели како се нагуравају на путу и да је у једном тренутку Вишекруна рекао „Пуцај, пуцај“. Њихов сукоб је покушала раставити Стефанова мајка, али је пала док је их је раздвајала.

– Тада је Стефан подигао пиштољ и у правцу Дејана испалио два хица, док се чуло да неко од свједока говори „Не, не пуцај“. Један од очевидаца је притрчао и ухватио Стефана за руку, а он је том приликом у ваздух испалио пет или шест хитаца, а затим је пиштољ бацио у снијег – рекао је поменути извор.

Након што га је погодио са два хица, Вишекруна је пао на земљу и лежао у локви крви.

Главићу одређен притвор

Главићу одређен притвор

Присутни који су се ту затекли, међу којима је био и Стефанов отац, покушали су помоћи повријеђеном младићу и ставили су га у возило и одвезли у Хитну.

Стефанова мајка је током саслушања у полицији тврдила да је он хтио да загрли Дејана да се помире, али да је Вишекруна рекао да то могу ријешити само тучом.

Чудо у манастиру Острог

Чудо у манастиру Острог

Свједоци су испричали и да док је Вишекруна лежао на земљи да је Главић галамио на њега и говорио „Убићу те п..“

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.