Salcburg

Penzioner iz BiH (71) “razvozio” Crnogorce u provalne krađe po Austriji

  • Извор: Независне
  • 25.07.2023. 22:48

U sudu u Salcburgu danas je počelo suđenje dvojici državljana Crne Gore (obojica 48) i državljaninu Bosne i Hercegovine (71), nastanjenom u Frajlasingu, koji se terete za 13 teških provalnih krađa.

Prema optužnici, Crnogorci su decembra, 2022. godine namjenski doputovali u Salcburg te provalili u stambene zgrade u Flahgau i Tenengau, gdje su izvršili čak 12 provala za nekoliko sedmica. Još jednu provalnu krađu izveli su u Gracu.

Ispovijest Ibrahimovića nakon smrti brata: “Izdahnuo je preda mnom”

Ispovijest Ibrahimovića nakon smrti brata: “Izdahnuo je preda mnom”

Kao treći optuženi je 71-godišnji državljanin BiH, koji živi na njemačko-austrijskoj granici, a koji im je bio vozač. Štaviše, on je koristio automobil svoje supruge da Crnogorce razvozi u krađe. Kako stoji u optužnici, u ovih 13 provala ukradena je roba vrijednosti 24.000 evra. Obično bi u stanove i kuće provaljivali uveče ili noću, razbijajući prozore ili balkonska vrata. Njih trojica su konačno uhapšena 18. januara, a kod bh. državljanina u autu su pronađeni alat za obijanje kao i ukradeni plijen.

Tragedija u CG: Jedna osoba se udavila, tri povrijeđene - talasi ih bacili na stijene?

Tragedija u CG: Jedna osoba se udavila, tri povrijeđene - talasi ih bacili na stijene?

Kako se dalje navodi u optužnici, bili su dobro uigrani: obično bi danima osmatrali kuću ili stan, a zatim bi krenuli u krađu.

Inače, na današnjem suđenju, advokat bh. državljanina je rekao da njegov klijent apsolutno nije znao da Crnogorci idu u krađe već ih je samo vozio.

Suđenje je odloženo do daljnjeg.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм