Оптужница

Пијан ”аудијем” ударио трудницу усљед чега је изгубила бебу

  • Извор: АТВ
  • 05.10.2023. 16:04

Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против В.М. из Козарске Дубице, који је пијан "аудијем 80" ударио трудницу Д.К., која је усљед тешких повреда изгубила плод у седмом мјесецу трудноће.

Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против В.М. из Козарске Дубице, који је пијан "аудијем 80" ударио трудницу Д.К., која је усљед тешких повреда изгубила плод у седмом мјесецу трудноће.

Трагична саобраћајна несрећа догодила се 11. марта 2020. године око 18 часова на магистралном путу Костајница - Козарска Дубица. У оптужници се наводи да је В.М. возио у стању средњег пијанства са 1,68 г/кг алкохола у организму.

"Оптужени је возио према Козарској Дубици и доласком у мјесто Бабинац није обратио пажњу на пјешака, која је у том моменту прелазила коловоз, са лијеве на десну страну, и није возило држао уз десну ивицу коловоза и на толикој удаљености од ње да не угрожава друге учеснике у саобраћају и себе не изалаже опасности", наводи се у оптужници.

Усљед тога В.М. је на десној траци, уз средишњу линију, предњим лијевим дијелом аутомобила ударио у ногу Д.К., која је била у седмом мјесецу трудноће. Након удара она је набачена на аутомобил. Ударила је од хаубу и вјетробанско стакло и пала на коловоз. Том приликом задобила је тешке повреде главе и тијела, са вишеструким преломима, те повреду трбуха што је имало за посљедицу смрт плода у материци.

У оптужници се наводи да се В.М. није придржавао саобраћајних прописа чиме је угрозио јавни саобраћај и довео у опасност животе људи, усљед чега је код друге особе наступила тешка тјелесна повреда. Тиме је, како се наводи, починио кривично ђело угрожавање јавног саобраћаја за које је законом запријећена казна од једне до осам година затвора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм