Gradiška

Pijan bježao od policije, u autu mu kasnije pronađena veća količina municije

  • Извор: АТВ
  • 25.05.2022. 10:44

G.L. iz Gradiške uhapšen je nakon što je u njegovom vozilu pronađena veća količina municije čije držanje nije dozvoljeno građanima, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, policija u Gradišci 24.05.2022. godine u 00,40 časova pokušalaje da zaustavi audi kojim je G.L. upravljao, međutim on je produžio.

Kasnije je zaustavljen u mjestu Bistrica, a izvršenim alkotestiranjem utvrđno je prisustvo alkohola u organizmu, nakon čega je uhapšen.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koriste navedeno lice kojom prilikom je u vozilu pronađena i oduzeta veća količina municije čije držanje građanima nije dozvoljeno, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", saopšđteno je iz PU Banjaluka.

O svemu gore navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv G.L. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH uruči prekršajni nalog.

Тагови: