Окружно тужилаштво

Пијан изазвао трагедију: Предложен притвор возачу због несреће у Палама

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајево затражило је одређивање једномјесечног притвора Милошу Абазовићу, возачу ”аудија А6” осумњиченом за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо новинар Горан Маунага (65) и повријеђене четири особе, међу којима је и двоје дјеце.

Абазовић је у вријеме несреће возио пијан и измјерено му је преко 1,79 g/kg алкохола у организму. На терет му је стављен најтежи облик кривичног дјела угрожавања јавног саобраћаја и уколико се докаже кривица пријети му од три до 15 година затвора. Притвор је затражен због узнемирења јавности и бојазни од понављања кривичног дјела.

Тешка саобраћајка на путу Пале-Сарајево

Тешка саобраћајка на путу Пале-Сарајево

Несрећа се догодила у суботу у 14.55 часова у мјесту Доња Љубогошта на магистралном путу Пале - Сарајево, када је дошло до судара три возила. Абазовић је управљао ”аудијем А6”, а у несрећи су учествовали још и Маунага са ”хјундаијем”, те ”голф” којим је управљала управљала Адиса Милавица. Она је у несрећи задобила тешке повреде, као и њен сувозач Ајла Војић и двоје малољетне дјеце.

Претицао возило, па ударио у ”хјундаија”

Први резултати истраге указују да је Абазовић, након претицања, одпозади ударио у ”хјундаија”, којим је управљао Маунага. Усљед тога ”хјундаи” се одбио у лијеву саобраћајну траку због чега долази до фронталног судара са ”голфом” који је наишао из супротног смјера.

У судару код Пала погинуо дугогодишњи новинар Горан Маунага

У судару код Пала погинуо дугогодишњи новинар Горан Маунага

”Осумњичени се није придржавао саобраћајних прописа, јер је возио под дејством алкохола са концентрацијом од 1,79 g/kg. Возио је према Сарајеву и брзину није прилагодио стању и условима на путу тако да возило може благовремено зауставити пред сваком препреком”, наводи се приједлогу за притвор.

Додаје се да Абазовић у близини тунела Доња Љубогошта, након завршетка претицања и приликом враћања у своју саобраћајну траку, није држао потребно одстојање од ”хјундаија” па је предњим дијелом возила ударио у задњи дио ”хјундаија”. 

Одбио га у лијеву траку

”Усљед јачине удара ”хјундаија” је одбацио у лијеву саобраћајну траку, намјењену за саобраћај возила из супротног смјера, гдје у том тренутку из супротног смјера наилази ”фолксваген”, којим је управљала Адиса Милавица, а које предњим чеоним дјелом удара у чеони дио ”хјундаија”, при чему је возач Г.М. смртно страдао док су четири особе задобиле тешке тјелесне повреде”, наводи се у приједлогу за притвор.

Сутра сахрана новинара Горана Маунаге

Сутра сахрана новинара Горана Маунаге

Након несреће петоро повријеђених превезено је у болницу ”Србија”. Маунага је преминуо недуго након пријема у болницу, док су остали превезени на даље лијечење у Федерацију БиХ, чији су осигураници.

Горан Маунага био је дугогодишњи новинар ”Гласа Српске”, ”Независних новина” и агенције СРНА. Преминуо је два дана прије свог 65. рођендана.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)