Оптужница

Пијан изазвао трагични судар, пријети му до 15 година затвора

Окружни суд у Приједору потврдио је оптужницу против Дражена Челице јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо Ненад Коњевић.

Трагедија се догодила 5. септембра 2020. године око 15.30 часова на путу за Моштаницу код Козарске Дубице, када је дошло до судара Челициног ”пежоа 407” са ”пасатом” којим је управљао Коњевић. Усљед судара ”пасат” се одбио и ударио у бетонски стуб. Коњевић је задобио прелом вратне кичме, са повредом мождине, усљед чега су му били одузета сва четири екстремитета. Лијечен је готово шест мјесеци, али је усљед поремећаја дисања и виталних функција преминуо 10. фебруара 2021. године.

У оптужници се наводи да је Челица управљао ”пежоом” у стању средњег пијанства са концентрацијом алкохола у крви од 1,66 g/kg. У тренутку несреће возио је 85 km/h на мјесту гдје је брзина ограничена на 80 km/h.

”Оптужени се кретао из правца Моштанице према Козарској Дубици и није држао возило што брже десној ивици пута. Доласком у кривину удесно за око 1,1 метар прешао је на лијеву саобраћајну траку, намијењену саобраћају возила из супротног смјера”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је Челица био свјестан да таквим поступањем може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи, али је пристао на наступање забрањене посљедице.

”Усљед такве вожње у лијевој траци је остварио контакт са предњим лијевим дијелом ”пасата”, којим је управљао Ненад Коњевић који се кретао према Моштаници. Усљед удара дошло је до ротације ”пасата” који је ударио у бетонски стуб са десне стране коловоза. Коњевић је задобио тешке повреде и 10. фебруара је преминуо усљед поремећаја дисања и осталих виталних функција”, наводи се у оптужници.

Уколико се докаже кривица Дражену Челици пријети казна од три до 15 година затвора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.