Добој

Пијан скривио смрт двојице младића, осуђен на шест и по година затвора

Окружни суд у Добоју осудио је Горана К. (41) из тог града на шест и по година затвора јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули Милан (25) и Ненад Ковачевић (27), док је тешко повријеђен Стефан А. из Станара.

Горан К. оглашен је кривим за угрожавање јавног саобраћаја, а осим казне затвора изречена му је и двогодишња забрана управљања возилом ”Б” категорије, у коју се не рачуна вријеме проведено иза решетака.

Стравична саобраћајка догодила се 7. јула 2020. године на регионалном путу у Великој Буковици код Добоја када је дошло до судара два ”аудија”. Горан К. је био за воланом ”аудија А6”, у којем су се возили и страдали Милан и Ненад, док је ”аудијем А4” управљао повријеђени Стефан А.

U teškom udesu stradali rođaci: Bili su bliski, nerazdvojni, i u smrt su otišli zajedno!

U teškom udesu stradali rođaci: Bili su bliski, nerazdvojni, i u smrt su otišli zajedno!

У пресуди се наводи да је Горан К. возио под утицајем алкохола са концентрацијом од 1,51 промила алкохола у крви, усљед чега није био способан за безбједно управљање возилом.

”Оптужени је возио према Добоју и усљед алкохолисаности пропустио је да вози десном страном коловоза. Доласком у Велику Буковицу прешао је у лијеву саобраћајну траку у тренутку када је из супротног правца наишао Стефан А. са ”аудијем А4”. У циљу избјегавања директног судара Стефан А. је помјерио своје возило у траку намијењену за кретање саобраћаја из супротног смјера, да би се у том тренутку Горан К. са ”аудијем А6” вратио у своју саобраћајну траку”, наводи се у пресуди.

Појашњава се да је усљед тога дошло до судара предњег десног ћошка ”аудија А4” са средишњим дијелом ”аудија А6”. Од силине удара сапутници у ”аудију А6” Милан и Ненад Ковачевић су задобили вишеструке повреде усљед чега су на мјесту остали мртви.

Возач ”аудија А4” у несрећи је задобио прелом палачне кости подлактице, потрес мозга, истегнуће вратне кичме, те раздеротине и огуљотине по глави, лицу, грудном кошу и кољенима.

Пресуда није правоснажна и дозвољена је жалба Врховном суду Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.