Хвар

Пијани Хварани вријеђали жену из БиХ

  • Извор: Индекс
  • 30.12.2023. 16:29

Двојица Хварана завршила су на 14 дана у затвору на Билицама након јучерашњег инцидента на Тргу светог Стјепана у Хвару. Видно пијани правили су проблеме људима и полицији која их је на крају ухапсила и спровела у Сплит, на Општински прекршајни суд. Одбили су алкотест, пише Далматински портал.

Полиција је против педесетогодишњака подигла оптужни приједлог за ремећење реда и мира, вријеђање полиције те прекршај члана 25. Закона о сузбијању дискриминације. Другоокривљеног, педесетшестогодишњака, терети се за ремећење реда и мира те прекршај Закона о набави оружја.

Он се у инцидент укључио нешто касније те је људима показивао нож.

Педесетогодишњак се, пак, терети да је вријеђао старију госпођу, а потом и групу женских особа која је покушала заштитити жену од вербалног насиља. Оштећеној жени, поријеклом из БиХ, поручио је: 'Је**ли смо ти матер и оца у Сребреници, је***емо и тебе.'

Ситуацију је покушао смирити мушкарац који се ту затекао, али га је педесетогодишњак ударио у главу. Потом је вријеђао полицајце који су стигли на интервенцију, говорећи им да су глупе пандурчине. Обојица окривљених негирају оптужбе.

Саслушаће се свједоци, оштећена и полицајци с интервенције. Оптужним приједлогом затражено је да се ухапшени казне новчано и казном од тридесет дана затвора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм