Rijeka Sava

Pijani kapetan i mornar brodom udarili u nekoliko splavova

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2023. 15:36

Pijani kapetan (65) i mornar (71) udarili su brodom u nekoliko splavova na rijeci Savi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Nezgoda se dogodila sinoć oko 19.40 časova a da ne pričini veću materijalnu štetu spriječila je brza reakcija Riječne policije u Beogradu.

“Pripadnici Jedinice za bezbjednost na rijekama, po dojavi da je sinoć oko 19.40 časova jedan brod udario u nekoliko splavova na jedanaestom kilometru rijeke Save, brzom i efikasnom akcijom sustigli su i ukrcali se na brod u pokretu i bezbjedno ga sproveli, čime je spriječeno dalje nastupanje materijalne štete i eventualne opasnosti po život ljudi”, saopšteno je iz MUP-a.

Kako stoji u saopštenju, brod koji je prevozio pijesak policija je sprovela na 3,4 kilometra rijeke Save i obezbijedila da ne plovi dalje, a potom je kontrolom utvrđeno da je šezdesetpetogodišnji zapovednik broda imao 2,52 promila alkohola u organizmu, a sedamdsetjednogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu.

O događaju je obaviješteno Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

“U toku je uviđaj koji se po nalogu nadležnog tužilaštva vrši od strane pripadnika Inspekcije za bezbjednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz pomoć pripadnika Jedinice za bezbjednost na rijekama MUP-a”, zaključuju u saopštenju.

(Foto: MUP Srbije)

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)