Пресуда

”Плати 150.000 франака или ћемо ти унуку донијети у врећи”: Шест година затвора за покушај изнуде

Николина Шакота и Александра Радуловић из Братунца осуђене су у Окружном суду у Добоју на по три године затвора због покушаја изнуде 150.000 швајцарских франака (267.555 КМ) од М.К. из Вукосавља, којој су пријетили да ће јој раскомадане у врећи донијети сина и унуку уколико им не исплати новац!

Обје су оглашене кривом да су као саизвршиоци починили кривично дјело покушај изнуде. Истом пресудом Јово Шакота је ослобођен од оптужбе.

У пресуди се наводи да су оптужене 29. јуна 2021. године, у намјери да прибаве имовинску корист, тражиле М.К. и потом су јој дошле пред кућу. Ту су сазнали да се она тренутно налази у кући свог сина у Вукосављу. Сутрадан су, у друштву са оптуженим З.М., отишли у Вукосавље. Рано ујутро су се распитивали гдје тачно живи М.К. да би јој потом дошли на врата.

”Оштећена је чула звоно и кроз прозор питала оптужене ко су и шта траже. Оптужени З.М. је одговорио: ”Ми вас тражимо, можете ли сићи испред куће”. Када је оштећена отворила врата З.М. јој је рекао да су они из Бањалуке и да јој доносе лоше вијести”, наводи се у пресуди.

Додаје се да је З.М. од жртве потом затражио да им исплати 150.000 швајцарски франака.

”Рекао јој је да ће јој у супротном у врећи, убијене, донијети сина и унуку. Рекао је да они знају у који разред и у коју школу јој унука иде. Оптужене су гледале оштећену и слијегале раменима. Након упућених пријетњи жртви је позлило, а оптужени су се удаљили из дворишта и одвезли се у непознатом правцу”, наводи се у пресуди.

Јово Шакота ослобођен је од оптужбе да је починио кривично дјело тако што је критичног дана био за воланом аутомобила ”ауди”, којим су се оптужени довезли до куће жртве, те их чекао у возилу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.