Dan D

Počinje suđenje Zoranu Marjanoviću

  • 05.11.2019. 07:52

Suđenje za slučaj koji je već tri i po godine medijski najpraćeniji počinje danas pred Višim sudom u Beogradu. Optužnica je više puta podizana i vraćana na dopunu, a u njoj je i dalje nekoliko nedoumica, čije bi razjašnjenje moglo biti ključno za rasvetljavanje surovog ubistva koje je 2016. potreslo Srbiju.

U renoviranoj Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas počinje suđenje Zoranu Marjanoviću. Optuženi za ubistvo supruge Jelene Krsmanović prvi put će pred sudom iznijeti svoju odbranu gdje bi, iz svog ugla, trebalo da navede šta se dešavalo tog 2. aprila 2016. godine.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u septembru, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Marjanović je inače jedini osumnjičeni za ovaj zločin, koji je i dan-danas za mnoge misterija i pun kontroverzi koje su ostale bez odgovora. On se tereti za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Advokati odbrane spremni za suđenje decenije

Jedan od advokata odbrane, Stefan Jokić, potvrdio je za Pink.rs da suđenje Marjanoviću počinje sutra i da je tim spreman da iznese svoje zaključke, dokaze i stavove, u nadi da će presuda biti oslobađajuća.

"Spremni smo za suđenje kao zapete puške, jedva čekamo da istina izađe na vidjelo - rekao je Jokić za Pink. Inače, suđenje će, za razliku od pripremnog ročišta, biti otvoreno za javnost, s tim što će svjedočenje maloljetne Jane, koja je praktično oštećena u ovom slučaju, najverovatnije biti iza zatvorenih vrata.

Optužnica

Prema optužnici, Marjanović je suprugu ubio 2. aprila 2016. godine na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini mjesta na kojem je pjevačica usmrćena stajala njihova maloljetna kćerka.

Prema optužnici, Marjanović se je sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom kćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa kćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom joj opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

(Pink.rs)

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.