Акција

Погледајте како су пали криминалци који су у Србији и Српској узгајали марихуану

МУП Србије ухапсио је седам особа због сумње да су се као организована криминална група бавили производњом и прометом дроге, а како сазнаје АТВ ради се о групи која је блиско сарађивала са ухапшенима у акцији "Пиран", коју је раније спровео МУП Републике Српске.

У Србији су ухапшени И. С. (45), за кога се сумња да је организатор ове организоване криминалне групе (ОКГ), те чланови групе Г. Ч. (43), Н. З. (50), А. Д. (34), Р. Д. (60), С. Д. (59), и М. Р. (43), док се за трага за 47-годишњим мушкарцем трага.

"Сумња се да су они дио организоване криминалне групе која је претходних година на територији Србије, Словеније, Републике Српске и Аустрије у илегалним лабораторијама узгајала марихуану у вјештачким условима коју су потом, како се сумња, припадници ОКГ превозили и продавали широм Европе", саопштио је МУП Србије.

Akcija

Akcija "Piran" - Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, uhapšene dvije osobe

Додају да је акција резултат заједничког рада припадника МУП Србије и полиција Републике Српске, Словеније и Аустрије.

"У претходном периоду ухапшено је више особа, углавном држављана Србије, док је на територији тих земаља пронађено укупно 12 илегалних лабораторија за узгој марихуане и заплењено више од 1.000 килограма марихуане, 11 килограма амфетамина (спид), као и већа количина оружја, намјенски преправљана возила за транспорт наркотика, око 600.000 евра, као и велика количина опреме која је коришћена за узгој марихуане", наводе у МУП-у Србије.

Додају да је у овој акције, на подручју Суботице, откривена лабораторија за узгој марихуане у вјештачким условима са око 500 садница канабиса.

"Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву", наводи МУП Србије.

Подсјетимо, у акцији "Пиран" МУП Републике Српске ухапсио је држављанина Србије Ј.М. и Бањалучанина Ђ.П: због сумње да су се двије године бавили узгојем марихуане у лабораторији за вјештачки узгој коју су инсталирали у изнајмљеној кући у Бронзаном Мајдану.

"У акцији "Пиран" ухапшене су двије особе Ј.М. и Ђ.П. због постојања сумње да су починили кривична ђела организовани криминал и овлаштени промет опојним дрогама. Они се сумњиче да су у периоду од јула 2021. године до јула 2023. године у напуштеној кући, на подручју града Бањалука, као организована криминална група направили лабораторију за вјештачку производњу опојне дроге марихуане", саопштио је тада МУП РС.

У акцији је одузета опрема за узгој марихуане, мобилни телефони, новац и други предмети који се доводе у везу са кривичних дјелом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.