Скај предмет

Погледајте хапшење осумњичених у акцији "Овердосе 2"

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2023. 12:52

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора за петоро ухапшених у наставку акције "Овердосе 2", осумњичених за организовани криминал и трговину дрогом.

Притвор је предложен за Нону Сејдића (28), Џенана Букву (33), Кенана Букву (29), Азру Суљагић (31) и Елведина Хашимовића (27) сви из Сарајева.

У Тужилаштву БиХ наводе да су у претресима просторија које су осумњичени користили, припадници МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи са МУП-ом РС пронашли и одузели одређене количина хероина и кокаин, те оружје, муницију, новац, као и машину за рударење криптовалута. Привремено су одузета и три возила.

"Ради се о предмету у којем се користе докази добијени из Скај и Аном апликација, а осумњичени су под истрагом и терете се да су дужи временски период вршили кријумчарење, скривање, транспорт као и пласман на илегално нарко-тржиште већих количина кокаина, хероина, марихуане и наркотичких смјеса, те неовлаштен промет оружја и војне опреме", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да се свима на терет ставља да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге.

"Притвор је предложен због опасности од бјекства осумњичени, бојазни да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да ће о приједлогу за притвор одлучивати Суд БиХ, а све ће детаљно бити образложено на рочишту.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм