Potraga

Pokušaj ubistva u Visokom, osumnjičeni pobjegao u šumu

  • 29.11.2019. 15:58

Prava drama odvijala se u utorak, 26. novembra, u mjestu Stojkovići kod Visokog kada je Žarko Š. (58), nakon verbalnog konflikta, nožem pokušao ubiti Hajrudina G. (29).

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, odmah nakon dojave o incidentu na lice mjesta upućeni su policijski službenici.

- Dolaskom u mjesto Stojkovići pronašli su Ž. Š., rođen 1961. godine, koji je, kako je utvrđeno, i pozvao Službu hitne pomoći, a nakon što je nožem nanio dvije ubodne rane osobi H. G., rođen 1990. godine, obojica iz Visokog - kaže Alić.

Dodaje da su policijski službenici odmah poduzeli mjere na pretrazi terena, budući da se povrijeđeni, a prema izjavi Ž. Š., udaljio u pravcu obližnje šume.

- Oko 4 sata u šumi, na udaljenosti od oko dva kilometra od kuće gdje je došlo do upotrebe hladnog oružja, policijski službenici su pronašli povrijeđenog, koji je imao vidnu povredu u predjelu leđa i koji se nalazio u lošem stanju. Policijski službenici su povrijeđenog iznijeli na šumski put, odakle je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica - ističe Alić.

Narednog dana na mjestu izvršenja krivičnog djela izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- Nad Ž. Š. je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je predat u nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo - zaključuje Alić.

Pročitajte još:

Plač odjekuje gradom: Umjesto na svadbu, Raminu snaju voze na sahranu

Vjerenica Raminog sina poginula u zemljotresu

Dječak (16) teško povrijeđen na času fizičkog: Ima frakturu lobanje, ljekari mu se bore za život

Vozač iz BiH prevozio migrante u Sloveniji i izazvao sudar, dvoje mrtvih

Sa pet vozila prepriječili put kombiju za prevoz novca, pa ga opljačkali

U zemljotresu najviše stradala kuća Zdravka Čolića

Severina više neće živjeti sa sinom: Starateljstvo dobio Milan

Muškarac (50) se objesio u porodičnoj kući

Popović plaćao Severini 2.000 evra alimentaciju, a ovoliko sad ona plaća njemu

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм