Nedolično ponašanje

Policija kod Marka Šukala pronašla drogu, osude stižu sa svih strana

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2021. 19:17

Policija je tokom proteklog vikenda izvršila nekoliko racija na području Banjaluke. Između ostalih, kokain i ekstazi su pronađeni kod Marka Šukala, savjetnika generalnog sekretara Vlade Republike Srpske.

 Pomoćnik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske i odbornik gradiške Skupštine nakon privođenja, policiji je priznao da je drogu koristio za ličnu upotrebu. Osude stižu sa svih strana. Generalni sekretar Vlade Republike Srpske uputio je danas zahtjev Vladi da se Marko Šukalo udalji  iz republičkih organa uprave. Zahtjev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem nanio štetu ugledu Vladi Republike Srpske. Šukalovim ponašanjem šokirani su i iz SNSD-a. 

"Šokirani smo zbog ponašanja Marka Šukala, koje je apsolutno nedopustivo i nanosi štetu svim časnim ljudima u SNSD-u. To nećemo i ne možemo tolerisati. Zbog spekulacija u javnosti, želim da kažem da on nikada nije bio dio Kabineta srpskog člana Predsjendištva BiH", naveo je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Od nedoličnog ponašanja i postupaka gradiškog odbornika, ograđuje se i predsjednik gradske Skupštine. Kaže, odluku o njegovoj daljoj aktivnosti će donositi Odbor za etička pitanja, kome će uskoro stići prijava. 

"Što se tiče gospodina Šukala on je punoljetna osoba i naravno da u tom smislu odgovara za svoje postupke. A što se tiče njegovog statusa kao odbornika u Skupštini grada o tome postoje dvije solucije. CIK odlučuje o njegovom statusu, a ukoliko on sam smatra da treba vratiti mandat onda može samostalno podnijeti zahtjev Skupštini grada", rekao je Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine grada Gradiška.

U toku vikenda banjalučka policija je imala pune ruke posla. Racija je izvršena u tri ugostiteljska objekta, u jednom od njih nalazio se i Šukalo. 

Marko Šukalo uhapšen je proteklog vikenda prilikom racije u poznatom banjalučkom lokalu. U trenutku privođenja bio je pod dejstvom droge i u društvu nekoliko osoba kod kojih nedozvoljene supstance nisu pronađene. 

Policija je u raciji, osim kod Šukala, drogu pronašla kod još dvije osobe iz Banjaluke. Kod lica inicijala A.P. 40 grama kokaina i I.J. 83 grama marihuane. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.