Vratili se na Trg Krajine

Policija pozvala članove "Pravde za Davida" da se raziđu

  • 30.12.2018. 22:38

Nakon što je spriječilo održavanje koncerta Harisa Džinovića, članovi grupe "Pravda za Davida" vratili su se na Trga Krajine gdje ih se, kako javlja reporter ATV, nekoliko desetina.

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske stigli su na Trg Krajine gdje se okupilo dvadesetak članova grupe "Pravda za Davida", iako nisu imalu dozvolu za dalje okupljanje, piše Srna.

Pripadnici policije stali su na nekoliko metara od članova grupe "Pravda za Davida" koji uzvikuju da imaju pravo da stoje na javnoj površini. 

Policija ih poziva da prekinu okupljanje i mirno se raziđu kako ne bi primijenili zakonom predviđene mjere. 

Članovi grupe "Pravda za Davida" uputili su se prema "Palasu" ne zastajkujući, a jedan od starijih članova grupe uzvikuje da samo hodaju, jer im tako "ne mogu ništa", ali ih policija i dalje upozorava da se raziđu. 

Nakon održanog skupa na Trgu Krajine, pripadnici grupe su neko vrijeme hodali ulicama Banjaluke, a na kraju su otišli na parking kod Kraša gdje je planiran koncert.

Tu su uz povike i uvrede prvo prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i zabranili održavanje koncerta.

Demonstranti su prekinuli kablove na bini, a prethodno su počupali rasvjetu i nastavljaju da prave nemire.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić objavio je na svom Tviter nalogu fotografiju uz poruku da su građani uplašeni i da se razilaze, kao i da je sve ovo "žalosno". 

Jedan od predvodnika protesta je  Draško Stanivuković kojem je juče zbog alkohola oduzeta vozačka dozvola, a večeras je odlučio da učestvuje u neviđenom skandalu.

Među demonstrantima na Trgu je bio i sam vrh PDP-a kao organizatori skupa, Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Jelena Trivić.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија